I dag er normalt min fridag. Efter vi besluttede at vi ikke længere skulle have hjælp til rengøring, fordi jeg altid blev irriteret over fingre på vinduerne, sæberester på spejlene og ting jeg skulle gå rundt og sætte på plads bagefter, så fik jeg denne dag til at gøre det selv. Det er en kæmpe gave, at have muligheden for at være super effektiv, ganske uforstyrret, det betyder nemlig, at jeg også ind imellem også har mulighed for lidt fred og ro. Samtidig, så behøver jeg ikke nødvendigvis rende febrilsk rundt og gøre rent, ordene vasketøj, støvsuge, smøre madpakke og lave mad i en uendelighed, når jeg har hentet junior i børnehaven og manden kommer sent hjem, eller er død træt fordi han møder meget tidligt i butikken hver dag. Det er faktisk det jeg sætter allermest pris på, at kunne være tilstede sammen med min søn.

Som altid, så er der ekstremt travlt i butikken nu, og helt frem til nytår. Ekstrem mange nye varer hver eneste uge der skal fyldes i butikken, og næsten ingen tid til at nå hjem, inden jeg skal hente junior. Det betyder også en mor , der er lidt mere brugt når vi endelig kommer hjem. Derfor har jeg også besluttet at bruge lidt af min fridag på arbejde, ligesom jeg tog et par timer ekstra i lørdags. En ting er de varer, der altså bare er nødt til at være tilgængelige i butikken for at blive solgt, til nytår er det for sent. Noget helt andet, det er, at uanset, om jeg så dangderede den hele dagen i dag, så ville jeg stadig være død træt i morgen, efter en dag, hvor jeg måske ikke helt kunne følge med.

imageDet er lidt ligesom når vi skal holde ferie. Nogle knokler i det uendelige, indtil de falder total udmattede omkuld de 2-3 uger de så endelig holder ferie. Har de så overskud til at holde den ferie, og kan de overhovedet finde ud af at holde fri, og sætte tempoet lidt ned. Kroppen har brug for hvile, også i hverdagen efter en travl dag på jobbet. Hvis du pludselig har svært ved at slappe af og sidde stille når du endelig holder fri. Begynder at føle dig presset, stresset eller irriteret på dine omgivelser. Så er det måske en ide at flytte lidt rundt, på arbejdet. Det behøver ikke kræve de store ændringer. Men bare en enkelt dag, en gang imellem, hvor du måske bare tager en time, kun for dig selv, uden nogen som helst opgaver der lige skal klares.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *