For nogen tid siden kørte der en reklame på tv, box it. Du kunne bestille x antal blå boxe, pakke alle dine ejendele ned i dem, bestille en afhentning, og vupti, ude af dit hjem. Ja du kan endda bestille en helt container. Smart, eller hvad?  Mere plads i dit hjem, ingen svære beslutninger at tage, i forhold til om du skulle skille dig af med dine ting eller ej.

imageMen er det smart, bare at gemme vores ting i det uendelige, parkere det i ingenmandsland når det er blevet for meget, og så ellers fortsætte med at samle sammen?

Samle sammen til hvad ? Det næste liv, næste generation eller for at tage det med os i graven? I vores tid er der næppe ret mange der indretter deres hjem med forældrenes aflagte møbler og nips. Gammel, slidt tøj eller legetøj der for længst er forældet. Hvem ville glæde sig over en arv med et stuvende fyldt lager med gammelt lort. Hellere overtage et par velholdte, elskede skatte end et helt lager eller hjem fyldt med ubrugelige ting.

For er det i virkeligheden ikke det vi gemmer væk. Hvis vi ikke længere behøver det i vores hjem, ikke længere har lyst til at glæde os over det, ved at have det stående fremme. Har vi så overhovedet behov for at gemme det. Er det bare, at vælge den umiddelbare nemmeste løsning? Uden at skulle træffe svære og måske følelsesladede beslutninger. Jeg tror ikke så meget på, at byrden på dine skuldre bliver meget lettere, bare fordi du parkerer dine ting et andet sted. Det er stadig dine ting, i din bevidsthed eksisterer de stadig, og den meget befriende proces ved at tage valget, den udebliver. Du lærer aldrig at holde op med at samle endnu flere ting til dit hjem.

Små beslutninger i det daglige, kan over en længere periode faktisk give et fantastisk resultat, hvis bare du gider tage et valg. Få skaffet de ting af vejen du alligevel ikke bruger. Bare du begynder at tage valget med det samme, i stedet for at udskyde det til senere, fordi du ikke lige orker at skulle tage stilling til det her og nu.

imageSkal du absolut gemme ting, eller pakke væk. Så gør det i det mindste smukt for øjet. Der findes de mest fantastiske smukke æsker du kan gemme dine ting væk i. Eller mal trækasser i smukke farver. Beklæd papkasser med smukt tapet eller stof. Det er også en måde at værdsætte dine ting på, selv om du måske ikke har brug for dem til dagligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *