Har du nogensinde prøvet at træde ind i et rum, hvor du bare følte dig godt tilpas i samme sekund. Selv om det hverken var din stil eller noget der stemte overens med det du selv ville falde for. Det handler om stemning, og en god balance.

IMG_6143Meget hvide og lyse rum, med højt til loftet kan let føles meget kolde og sterile. Mørke rum med lavt til loftet, kan føles dystre og næsten gøre en helt deprimeret. Men hvis der er balance i rummet. Mellem det mørke og det lyse, den rette temperatur og den rette stemning ift rummets funktion, så føles det som regel også rart at være i rummet.

I Feng shui ser man på det lyse som den maskulin energi, kaldet yang. Det mørke som den feminine energi, kaldet yin. Som yin&yang symbolet, er der ikke balance uden den den lille sorte prik i det hvide og den lille hvide prik i det sorte. Vi har altså brug for begge dele, for at opnå balance. Derfor kan det også være svært at leve i et hjem hvor alt er Hvidt. Specielt som kvinde, der jo har brug for mere af den kvindelige yin energi, det mørke for at være i balance. Yin energien er den rolige, omsluttende energi. Det bløde, stille og blide. Derfor vil et hjem uden yin kvaliteter også påvirke kvinder til en mere maskulin adfærd. Den maskuline, der er hurtig, udfarende og hård. Det larmende, store og tunge.

Som kvinder ofte tiltrækkes af det store, stærke maskuline og beskyttende, så udviskes det ofte i det samfund hvor vores livsstil bærer meget præg af, at kvinder skal besidde de maskuline kvaliteter for at kunne passe ind i job, styre hjemmet og klare konflikter. Det er ikke længere kun mandens ansvar at forsørge familien og kvindens at sørge for familien. Men når vi  samtidig mere og mere glemmer de feminine kvaliteter i vores bolig fordi det skal være praktisk og nemt. Hvordan skal vi så finde tilbage til de kvindelige egenskaber vi besidder.

Kvinder må vel gerne være bløde, sårbare og have brug for en stor, stærk mand der kan beskytte dem. Uanset hvor frigjorte og selvstændige vi som kvinder er i dag. Så ønsker vi vel stadig, en del af os, at der findes en tiltrækningskraft, som to magneter der drages mod hinanden, netop på grund af de modsat rettede poler. Forskelligheder. Der er vel i virkeligheden det vi beundrer aller mest hos hinanden, køn imellem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *