I dag er det den 8. December. Julen er hjerternes fest, det siges der i hvert fald. I min verden handler julen da også rigtig meget om nærvær og samvær med familien.

Men sandheden er, at det ofte er efter ferier med hele familien samlet, det ender med at familien splittes. Statistikker siger, at skilsmisser ofte sker efter dage hvor vi har været meget sammen. Samtidig sidder folk måske rundt omkring og føler sig ensomme og alene. I min tid som sygeplejerske har jeg flere gange oplevet ældre damer, der har ringet akut efter ambulancen, bare fordi de følte sig ensomme. Ikke at smerten ikke kan føles mindst lige så stor som ved andre fysiske skader. Men tanken om, at der ikke er nogen man kan være sammen med, i denne tid, det påvirker mig.

imageEn ting er at finde glæden i samværet med sig selv. Noget andet, det er ønsket om samvær med andre mennesker omkring denne hjerternes fest. Vi løber ind imellem lidt for stærkt, har lidt for travlt og tænker lidt for mange tanker. Og som jeg startede med, så er julen altså hjerternes fest. Så lad os holde jul med hjertet. I hjertet er der ingen stress, ingen presset tidsplan eller skæld ud og negative ord. Der er kærlighed, nærvær og samvær.

Er det lidt svært, så prøv engang at flytte dit fokus. Lad alle tankerne blive i dit hoved, og prøv i stedet at mærke dit hjerte. Fokuser på de skønne følelser. Din kærlighed til dig selv og din familie, og de skønne følelser du ønsker at skabe og dele ned dem, til denne hjerternes fest. I  samme omfang som du fylder dit bryst med luft ved en dyb vejrtrækningen, så lad dette fylde dit hjerte med alle de skønne følelser du ønsker denne fest skal rumme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *