I dag er det den 7. December, og ingen december uden også at komme lidt ind på det med farver. Der sker nemlig noget helt særligt med de farver vi omgiver os med i december måned. Igennem de ti år jeg efterhånden har stået og fyldt nye skønne varer op til jul i butikken, så har jeg oplevet det samme hvert eneste år. Uanset hvilke farver der er det mest moderne at indrette sig med i sin bolig, så er det stort set, ret ligegyldigt når det bliver jul. Selvfølgelig er der nogle der pynter op med de hotteste farvetendenser i boligen, men de fleste, de vælger altså det samme. Farven rød er den farve vi forbinder med jul.

imageSom jeg flere gange har været inde på, så bliver vi påvirket af de farver vi omgiver os med. Jul eller ej, så er den røde farve altså en meget dynamisk farve der får blodtrykket til at stige. Det betyder også, at hvis dit hjem pludselig ændrer sig, fra et måske lidt neutralt farvet hjem, til et hjem fyldt med røde nisser og lys. Så kan det måske være årsagen til, at du stresser lidt mere rundt i december. Den røde farve sætter nemlig gang i tingene, og for meget rødt, det gør, at du måske pludselig slet ikke kan følge med og pludselig føler dig småstresset. Sjovt nok, så er det som om næste alle render rundt i december og har alt for travlt. Men der er stort set også pyntet  op med rødt alle steder, og masser af lys, som altså har samme egenskab som den røde farve.

Den røde farve er indenfor feng shui den farve der indeholder mest ildelement. Ildelementet, det finder du også i alle dine lys. Har du oven i købet pyntet op med masser af gran og juletræ, der indeholder træelementet, ja så står du nærmest lidt og smider brænde på bålet, og får flammerne til at blusse endnu mere op.

Du skal selvfølgelig ikke undvære hverken dine røde nisser eller juletræet. Men det kan helt klart være en fordel at dæmpe energien lidt. Som du også ville slukke ilden på bålet, så skal du have fat i noget der indeholder vandelement. Det finder du i alle sorte og helt dybe, mørke farver. Alt i glas og spejle, eller en stor skål eller vase fyldt med vand, hvor du nu fx har dit gran stående i. Områder som køkken og spiseafdeling kan godt klare lidt ekstra dynamik og aktivitet, eller de rum hvor du ikke opholder dig så længe af gangen, men de områder hvor du normalt skal slappe af, der må der altså meget gerne være ro og balance. Du skal kunne sidde stille og roligt, og kunne slappe af. Du vil helt klart kunne fornemme hvis energien er for høj, som uro i kroppen eller ting du hele tiden lige skal.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *