I dag er det den 9. December. Jeg er endnu ikke kommet i gang endnu, eller jeg har i hvert fald ikke købt en eneste gave. Jeg mangler stadig at bage lidt småkager og lave konfekt. Og efter som vi skal holde jul her hjemme i år, skal jeg lige have pyntet lidt mere op og have fat i et juletræ. Alligevel gider jeg overhovedet ikke stresse over det. Maden kan jeg alligevel ikke lave før på dagen. Juletræet pynter vi først dagen før, og småkager og konfekt, det tager altså ikke lang tid, og jeg nyder at lave det.  Jeg gider heller ikke stresse over det der med gaverne. Jeg har i mange år haft sådan en ok huskeseddel inde i hovedet over hvad der skulle købes, og så syntes jeg ikke det har været så stort et problem at få det klaret. Men jeg render heller ikke rundt til 117 forskellige arrangementer og julefrokoster. Vi har altid enormt travlt i butikken både i november og december måned, og der skal altså bare være balance i regnskabet, ellers ender det med minus på energikontoen.

imageDet er nemlig sådan, er jeg fuldstændig overbevist om, at det hele, altså det der med stress, at have så travlt som alle siger de har og aldrig at nå alt det man gerne vil her i december, det handler rigtig meget om det tankespind der hvirvler rundt oppe på øverste etage. Jeg har sørme også prøvet det andet, det der med at føle sig småstresset, ikke få lavet alt det man havde planlagt og være sådan lidt småvrissen, fordi man ikke lige kunne få tingene til at hænge sammen. Det gider jeg bare overhovedet ikke bruge min tid på, hvis jeg har et andet valg, og det har jeg.

Ambitionerne, det er 100 % dine egne. Jeg tror oprigtigt ikke der er nogen der tjekker skuffer, skabe og nullermænd på loftet sådan en dag. Problemet kan være, at jo mere pressede vi føler os, jo mere vi render rundt og beklager os over hvor håbløs bagud vi er, jo mere forstærker vi den følelse.

Så derfor:

“Jeg er rigtig godt med, har styr på det hele, og nyder bare alle de skønne ting jeg har mulighed for at bruge min tid på her i december. Pynte smukt op i mit hjem. Bage, lave konfekt og lækkert mad til mine skønne gæster, som har valgt at tilbringe denne hjerternes fest med mig og min familie”.

Dette kunne måske også være dit mantra resten af disse decemberdage og frem til den 24. December. Vær god ved dig selv, selv om du måske er værtinden, og syntes du har tusinde ting du skal klare. Du må nemlig meget gerne nyde resten af december og festen juleaften.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *