I dag er det den 10. December, og hvordan står det lige til med julestemningen ? Der er ingen tvivl om, at det hjælper en hel del på det hele, når sneen daler ned fra himlen og alt er hvidt udenfor. Men der er desværre ingen garanti for hvid jul. Måske er det fordi det hele er sådan lidt trist og gråt udenfor, at det kan føles lidt svært at finde julehumøret frem. Når sneen daler, og alt bliver dækket af den store hvide dyne af sne, så er det som om der bliver lagt låg på det hele.

Jeg har været inde på det, efterhånden en del gange. Men det syn der fanger dit øje når du kigger ud, det er også det, der er afgørende for hvordan stemningen former sig inde i dig. Så er alt glinsende hvidt af nyfaldet sne eller falder der store snefnug ned fra himlen, så er der i de fleste tilfælde næsten 100% garanti for julestemning. Men er udsigten hver gang visne sommerblomster, visne blade eller en kedelig og smattet græsplæne, så er der altså næppe det store udsving på julebarometeret.

imageHos mine bedsteforældre var der altid julestemning i december. Der var vinduesklistermærker med nisser, nisselandskab med hvidt vat og en kirke med lys, samt nybagte julesmåkager, altid. Jeg har selv, meget stratetisk og fuld bevidst pyntet op med små stedsegrønne planter, juleroser, hyacinter og lys i mine vindueskig. Det samme gælder i øvrigt også dine vindueskarme, men da jeg kun er ejer af en enkelt vindueskarm i mit køkken og resten af mine vinduer er fra gulv til loft, har jeg pyntet op udenfor de steder, i stedet for. Lige som med alt andet du putter ind i dit hjem, så er der et minimum krav til din pynt. Du må og skal elske det. Du skal kunne lide at kigge på det du ser, ellers har det absolut ingen effekt. Det er lidt ligesom de der røde julestjerner der dukker op hvert eneste år til jul. De er virkelig smukke, nogle år har vi haft dem i butikken, så store som buske med masser af smukke blomster. Jeg kan bare slet ikke holde ud at have dem i mit hjem. Jeg er ikke så god til den der røde farve, og jeg syntes ikke jeg kan mærke den der ” kærlighed” i min krop når jeg ser på planten. Ikke ligesom min grønne bananpalme, mine philodendron, hyacinter, eller en stor buket hvide amaryllis, som jeg overhovedet ikke er i tvivl om, at jeg elsker at kigge på. Derfor har jeg ingen julestjerner, og jeg ved, at en dekoration med hyacinter, mos og grene fra skoven vil glæde mig meget mere, og hjælpe min julestemning lidt på vej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *