I dag er det den 18. December, og har du også bemærket det ? Naturen der går sin gang, som den altid har gjort. De høje temperaturer har nærmest lavet kuk i kalenderen. I søndags, mens solen skinnende smukt fra himlen og enkelte fugle næsten sang deres sædvanlige forårsmelodi.

imageBåde tulipantræer, syrener og sommerfuglebuske står med friske knopper og nye grønne blade. De første forårsstauder dukker op af den våde jord og jeg har endda de første forårsløg der spirer lystigt. Forleden dag blev jeg nødt til at fodre vores fisk på terrassen. De havde ellers for længst puttet sig under de visne blade fra åkanden, indtil næste år. Men de skønne solskindsstråler havde lokket dem op til overfladen igen, her i december måned. Dagen i går havde godt nok fifty shades of gray, men 11,5 grad stod temperaturen på, da jeg kørte hjem efter arbejde.

Måske har vi bare haft for travlt med at brokke os. Brokke os over vejret, der ikke er som det plejer, som vi lige forventer. For her i december vil vi altså gerne have snevejr, vi forventer at det skal være koldt og gerne med frostgrader. Så meget, at vi slet ikke kan glæde os over at vi hverken behøver hat, vanter eller tykt foer i støvlerne. Vi behøver ikke køreturen på spejlglatte veje eller at skovle sne på fortovet hver morgen inden vi tager på arbejde. Vi kan opholde os ude i den skønne natur uden at fryse til is, og oven i købet med nærmest forårsagtige bebudere. Hvor tit sker det lige i december ? Men vi har for travlt med at føle os deprimerede over vejret og mørket. Vi har allerede lukket øjnene, pakket os ind, både med sanserne, følelserne og mod kulden. Men der er stadig lang vej til foråret, så tag hvad du kan, af dette skønne vejr, mens du endnu kan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *