I dag er det den 20. December, vi tænder det fjerde og sidste lys i adventskransen, og der er 4 dage tilbage til juleaften. Er du en af dem der planlægger alt ned til mindste detalje, eller tager du alt som det kommer ? Det er egentlig fuldstændig underordnet, det vigtigste er, at du i det mindste sørger for dig selv. Jeg vil nemlig gerne opfordre dig til, allerede i dag, at forberede en lille lækker ting, og meget gerne flere til den 24. December. En lækker ting er, at sørge for at du måske har købt den der ynglingssnack du elsker så højt, frisk frugt, skøn the eller hvad du lige kan komme i tanke om ville gøre dig glad. Jeg ved nemlig med mig selv, at jeg har mange forberedelser og ting der skal klares den 24. December. Og har jeg ikke noget sundt og nærende, og gerne lidt ekstra forkælelse indenfor rækkevidde, så kan jeg godt gå lidt kold. Jeg glemmer måske lige at spise nok i min iver efter at få alle forberedelser klaret. Og hvad er chancen for at vi lige har  husket det,  mens vi står med juleindkøb af mad, gaver og andet. Ting som blandede nødder og rosiner, hjemmebagt knækbrød fra bageren eller druer, blåbær eller lignende kan du sagtens have stående på køkkenbordet mens du forbereder maden. Du skal måske oven i købet snuppe et par stykker afslappende musik fuldstændig uforstyrret i løbet af dagen, en lille gåtur i naturen, eller 10 minutter ekstra under bruseren. Jeg tror på, at det ikke er det, der får tidsplanen til at skride. Det kan altså gøre helt fantastiske underværker med sådan et lille pusterum.

imageDet kan dine egne ambitioner der i mod, altså få tidsplanen til at skride. Så vær realistisk ift det du kan nå, og det der er nødvendigt. Jeg har fx min mor til at sørge for at komme med risalamande de år vi holdet jul hos os. Hun har jo ingen forberedelser med maden den dag, og hun laver alligevel altid risengrød til os alle, når vi kommer hjem og pynter juletræet den 23. December. Til gengæld bager jeg pebernødder og vanilliekranse til hende hvert år, og kommer med konfekt de år vi holder jul hjemme hos dem. Jeg syntes det er en dejlig måde at fordele arbejdet på. Der er ingen der gider holde fest med en stresset værtinde der står i køkkenet konstant, så det er bestemt til gavn for alle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *