I dag er det den 22. December, og der er to dage tilbage til juleaften. Jeg vil gerne holde jul for sjælen, jeg vil gerne skære ind til benet og stå tilbage med de ting jeg elsker aller mest, alt det der giver mening. Det lyder måske ikke altid lige nemt, og det sker desværre heller ikke lige fra den ene dag til den anden. Det at finde roen til at nyde dagen uden stres og jag, og kun med de aller vigtigste ting tilbage. For selvfølgelig kan jeg også blive lidt småstresset, når der både skal laves brunede kartofler, skæres and og kalkun og gæsterne dumper ind af døren. Men for mig har det helt klart handlet om at stoppe alle forventningerne til mig selv. Måske syntes dine gæster ikke du har pyntet nok op, eller er for fedtet med kun to slags småkager. Men so what, det er fuldstændig underordnet, det er dig der holder festen og derfor din dagsorden der gælder. Jeg har også prøvet at rende febrilsk rundt fordi det hele skulle være perfekt, men jeg vil gerne passe rigtig godt på mig selv, og gider ikke være fuldstændig udmattet, sur og tvær som straf for at presse mig selv.

imageSom enhver anden udfordring, så må du gøre op med dig selv, hvad det er du vil. Gider du køre på, med det sædvanlige ræs eller er du i stand til at sænke ambitionerne lidt. Bare en lille smule gang for gang. For som jeg startede med at sige, så sker det altså ikke bare lige natten over. Men det sker, når bare du holder fast. En dag vil du pludselig kunne se dig tilbage og tænke, yes, sådan, jeg gjorde det, og jeg kan mærke, at jeg er ved at være der hvor jeg gerne vil være. Du kan nemlig først og fremmest mærke det. Når du er i stand til at sidde stille, og nyde aftenen, uden hele tiden at tænke på alt det du skal om 5 minutter. Men være fuldt tilstede i nuet.

Men at finde roen i dig selv, at være godt nok tilfreds med det du gør og som du nu har lyst til. Det er bestemt en kunst. Du må finde en næsten jordnær styrke i dig selv, som det der store træ med rødderne dybt begravet i jorden. Du må have stærke rødder, et solidt fundament der kan stå fast i alt slags vejr. Og troen på dig selv, dine værdier og det der er vigtigst for dig.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *