I dag er det den 23. December, lillejuleaften. I dag er det tradition at vi spiser risengrød og pynter juletræ hos far og mor. I hvert fald når det overhovedet er muligt. For mange år siden var jeg ikke hjemme den 23, og min far sagde efterfølgende, at det havde været så underligt at han skulle stå og hjælpe med at pynte træet, nu hvor jeg ikke var der. Det har altid været os tre søskende, og siden også svigerbørn og børnebørn der skulle gøre det. Før det, når vi skiftevis holdte jul hos vores bedsteforældre, tog vi ned til dem begge, og pyntede træet med dem. Den der glæde ved at stå til sidst, når træet er pyntet færdigt, og tænde for den elektriske lyskæde, som også skal lyse træet op i juledagene, det er noget helt specielt. Kun den 24 tændes de rigtige lys i stearin, og vi kæmper alle om at vælge det lys der sidst brænder ud. I år skal vi holde jul her hjemme, med vores børn og bedsteforældre. Sidste år var vi søskende samlet hos vores forældre, så vi skiftes hvert andet år. Så vi både får samlet børn og bedsteforældre, fætre og kusiner, mindst hvert andet år, til hyggeligt samvær med familien.
imageSå er du klar til jul, stresser du stadig rundt efter de sidste ting, eller måske bare et par enkelte småting ? I går kom juletræet pludselig dumpende ind i vores indkørsel, meget belejligt. Jeg skulle nemlig have haft junior med lidt længere nede af vejen og købe et i forgårs efter arbejde, men vi fik gæster til kaffe, og det blev hurtigt mørkt, så vi besluttede os for at vente til i går med at hente det. Pludselig stod en meget venlig mand og læssede det fineste træ af ved fordøren inden jeg skulle afsted på arbejde. Min kære mand havde selvfølgelig haft en finger med i spillet, og jeg havde da også lige fået en hurtig besked om det på mobilen. Men den meget venlige giver var bare så lykkelig over, at han kunne få lov at forære os et træ, der oven i købet kunne bruges. Og træet, uanset udseende, så var det, det perfekte træ til os. Det måtte det jo være, siden det landede lige her. Dine små hjælpere, engle, nisser, kald det hvad du vil, de står klar i kulissen til at hjælpe dig på vej. Men det kræver at du giver slip, sænker paraderne lidt, for ellers kan de ikke komme til. Jeg modtog i øvrigt, på samme tid, den skønneste lille julegave til mig selv, med et lækkert iPhone cover fra min favoritbutik. Havde deltaget i en lille julekonkurrence, hvilket jeg faktisk ret sjældent gør, nok mest fordi jeg alligevel ikke rigtig plejer at vinde noget. Men i denne søde juletid er der bestemt både engle og nisser på spil.

I dag går vi på juleferie, og bort set fra maden den 24 og en enkelt lille tur med støvsugeren, så skal vi bare hygge os. Det handler nemlig ikke om den perfekte jul, med det perfekte hjem, den perfekte mad og det der perfekte ydre vi nogle gange tror vi skal skabe. Men om hygge, samvær og nærvær. Om glæde, leg og at kunne slappe af med sig selv og familien, med en glædelig jul for sjælen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *