I dag er det den 24. December, dagen for den store forløsning. For det er i dag det sner, eller måske ikke helt endnu. Uanset om du skal have huset fyldt med gæster eller fejre julen ude, så er der måske noget der fylder, forventningens glæde. For vi glæder os, gør vi ikke ?

imageSom barn kan jeg huske, at der altid var bestemte ting man så frem til, ting der ligesom hjalp på at dæmpe uroen lidt. For hold op hvor var man spændt, fik man nu de gaver man havde ønsket sig. Vi så altid Disney tegnefilm i fjernsynet, nogle gange var der også sådan noget juletv i løbet af dagen, derefter var det gudstjeneste i kirken, og så endeligt. Når vi kom hjem fra kirken igen, var der ikke så lang tid tilbage.

Uanset hvor god du er til at stresse rundt, miste overblikket eller gå lidt kold, så håber jeg du har overskud til at finde roen igen. Det gør nemlig en imagekæmpe forskel. Render du først rundt og skælder ungerne ud, vrisser af manden og slår dig selv i hovedet med negative ord og tanker. Så skal der ikke meget til før bægeret flyder over. Hylende unger, skænderier og dit mesterværk på vej i afgrundens dyb, det skaber meget sjældent en glædelig jul. Det er faktisk ok, det du gør, det er faktisk godt nok. Du behøver ikke skabe årets kulinariske mesterværk, med usædvanlig artige børn, veltrænet, huslig mand og funklende hjem. På denne dag, hvor vi alle er så spændte og overfyldt med forventning, så er der altså nødt til at være plads til alle.

Jeg ønsker dig, af hele mit hjerte, en glædelig jul, fyldt med kærlighed, nærvær og samvær med dig selv og dine nærmeste. Må dagen og aftenen bringe dig et varmt hjerte, fyldt med masser af guf for sjælen. Det er i aller højeste grad det du har fortjent. En glædelig jul for sjælen, håber jeg har kunne hjælpe dig lidt på vej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *