Jeg vil gerne skabe en bedre verden.

En bedre verden, hvor vores børn ikke går rundt og føler sig forkerte fordi de hellere vil lege med LEGO, end at spille fodbold. En bedre verden, hvor de ikke behøver føle sig forkerte, fordi de ikke gider gå rundt i de mest “rigtige” tøjmærker. En bedre verden, hvor de ikke bliver holdt udenfor, hvis de er lavere end de andre, har en anden hårfarve,eller syntes det er ligegyldigt om de rejser 14 dage sydpå i sommerferien, fordi hjemme er det bedste sted i verden. En bedre verden, hvor man ikke kun bliver belønnet for et happy face, men hvor det også er legalt at have menneskelige følelser som vrede eller en dårlig dag, hvor man måske er en smule ked af det. En bedre verden, hvor det ikke er nødvendigt at give dem lykkepiller og diagnoser, fordi de enten har fået en ide om at de er forkerte, eller ikke gider proppes ned i de samfundsskabte kasser, de helst skal passe i, for at det er lettest for alle at håndtere alle på en gang. En bedre verden, hvor de kan vokse op med et naturligt forhold til både deres krop og mad, der hverken behøver være en videnskab eller dyrkes som en religion. En bedre verden, hvor de kan styrkes, elskes og beundres, præcis som de er, og få lov til at sprede deres vinger fuldt ud, nøjagtig som de nu har lyst til. En bedre verden, hvor de allerede er født til at være præcis den de skal være, den ene lige så værdifuld som den anden.

Jeg vil gerne skabe en bedre verden, hvor det ikke er nødvendigt at presse og knokle for troen på, et fantastisk liv. En bedre verden, der ikke er styret af maksimal ydelse, maksimal afkast og maksimal udnyttelse, men også lægger vægt på nydelse, livsglæde og fornøjelse. En bedre verden, hvor det ikke er nødvendigt at mødes over brok, bebrejdelser og hån, men som bygger på forståelse, omsorg og kærlighed. En bedre verden, hvor man sagtens kan unde hinanden succes og lykke, uden misundelse og hån, fordi man allerede har travl med at bygge sit eget palads op. En bedre verden, hvor vi ikke konstant behøver tale om sygdom, forfærdelige hændelse og tragiske situationer, men kan mødes omkring alle livets små som store mirakler, glæde og livets fantastiske skønhed. En bedre verden, der ikke er fyldt med stress, dræn og udbrændte mennesker, men livsglade og levende mennesker, der brænder for alt det de laver. En bedre verden, hvor man ved, at løgn og bedrag ikke bidrager med noget positivt, ud over at tiltrække endnu mere af samme, og hvor man tør sige sandheden og samtidig ved det ikke handler om andre end en selv, det man siger, fra sit helt eget perspektiv.

Jeg vil gerne skabe en bedre verden for vores kære Moder Jord. En bedre verden, hvor vi behandlede alle vores dyr bedre. En bedre verden, hvor vi ikke udryddede både natur og dyrearter, bare for vores egen bekvemmelighed. En bedre verden, hvor vi tog det fulde ansvar for den verden vi efterlod til næste generation. En bedre verden, hvor vi ikke dumpede affald i naturen og tog lidt mere hensyn til hvad vi kastede bort. En bedre verden, hvor vi ikke behøvede brokke os, hver gang det regnede, for derefter at brokke os over varmen, men nød at Moder Jord tog sig af en helt normal cyklus til gavn for både os, naturen og dens dyreliv. En bedre verden, hvor vi kunne leve med en brændenælde i haven, så vores børn også fik lov at opleve sommerfugle til sommer. En bedre verden, hvor vi fortsat kunne høste frugter og bær af egen avl, fordi vores insekter langt fra blot er skadedyr. En bedre verden, hvor det var skønt at opholde sig i naturen, hvor man satte pris på alle dens gaver og forstod at Moder Jord allerede havde skabt kuren mod alle vores skavanker, hvis bare vi tog os tid til at standse op, og være fuldt tilstede.

Jeg vil gerne skabe en bedre verden, og ligesom dig, er jeg præcis den jeg er. Med de værdier jeg har. Med det der betyder mest for mig, i denne verden. Og med de forudsætninger, det værdigrundlag og de interesser jeg nu har. Derfor er der heller ikke nogen der kan fortælle mig, hvad jeg skal gøre. Lige som du bestemmer, fuldstændig selv, hvad du har lyst til at gøre.

Men jeg vil gerne efterlade et skønt samfund til mit barn, at vokse op i. Hvor han ikke behøver spille klovn som en anden han ikke er, for at passe ind. Jeg vil gerne efterlade en smuk, sund og velfungerende Moder Jord videre til mit barn. Hvor han trække vejret frit, gå en tur i det grønne og nyde alt dens vidunderlige og magiske liv. Jeg vil gerne efterlade en fantastisk fremtid, til mit barn. Hvor han ikke behøver skamme sig over noget som helst, men bare nyde livet med skuldrene nede. Derfor vil jeg gerne skabe en bedre verden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *