Vejret er stadig det samme, det blæser og er koldt. Men forleden skrev jeg lidt om hvordan vi måske alligevel kunne gøre dagen lidt bedre. Med mere lys, farver og varme i vores hjem og i mødet med vores omgivelser. Det gjorde mig også lidt mere nysgerrig, for kunne det virkelig skabe en mærkbar forandring, og hvor meget, eller måske hvor lidt skulle der egenlig til. Vi taler konstant om vejret, når det er for varmt, for koldt, for blæsende eller for vådt, men det er, trods alt, en af de ting vi overhovedet ikke har nogen som helst indflydelse på. Det har vi til gengæld på en masse andre skønne ting.

Jeg tror det handler mest om, hvad det er du går og længes efter, hvad er det lige du savner ? Jeg elsker den der gyldenbrune kulør, som når man har tilbragt en solbeskinnet eftermiddag i haven. Derfor var første skridt en klat selvbruner i ansigtet om aftenen inden jeg gik i seng. Jeg kan ikke mindes hvornår jeg sidst har benyttet mig af dette, men jeg ved det virker, og syntes det ind imellem kan være en skøn erstatning for de skadelige alternativer for sol på denne årstid. Med mindre man lige smutter en tur til sydens sol.

Dernæst handlede det om min påklædning. Jeg indrømmer gerne, at jeg, hvis jeg ikke lige tænker nærmere over det, tager de samme sorte t-shirt i skabet hver morgen. Derfor tog jeg meget bevidst noget helt andet, mere farvestrålende, og samtidig noget varmt. Selv fusserne blev pakket ind i lidt uld, og med en lille smule mønster på. På vej hjem fra arbejde hørte jeg i radioen, at hvis man begyndte at føle sig lidt småforkølet, bare skulle pakke top og bund ind. Så med varme omkring fødderne manglede jeg bare en hat. Jeg skulle trods alt, denne dag, stå ude og rydde op i alle blomster, i silende regn. For der er faktisk næsten ikke noget værre, end sådan en formiddag, hvor man efter et par timer i regnen, skal arbejde videre indendørs, i vådt tøj og med håret klistrede ind til hovedet.
imageEn sidste ting der vidnede om det lidt triste vejr, det var mængden af visne blade og halvvisne blomster omkring min fordør. Egentlig venter jeg normalt til omkring sidste weekend i november med at pynte op i mine krukker, men hvorfor vente, hvis jeg kunne glæde mig over resultatet en uge tidligere. Bare det at tage en tur med kosten, det skaber bevægelse, og sætter gang i energien. Lidt ekstra lys til de mørke aftener om morgener, det virker altså hver gang.

Faktisk kræver det minimale små ændringer i din hverdag, at skabe mærkbare forandringer i dit liv. Der er skrevet mangt og meget om dette, og i bund og grund handler det ofte som udgangspunkt om, at du bliver en lille smule mere bevidst om det valg du træffer, og hvad du kan gøre af små forskelle i din hverdag, for at gøre en lille forskel. Og så kræver det at du handler, at du tager det første skridt, og får gjort noget ved det, i stedet for kun at tænke tanken. For du kunne jo også lige, og det hele ville blive meget lettere hvis… Men det sker aldrig hvis ikke du starter nu.

Resultatet, det kan kun du vurdere. Desværre er vi ikke altid så gode til at lægge mærke til de små forbedringer. Men står du pludselig og nynner højt i bruseren, danser og synger ved et skønt stykke musik eller bare mærker en skøn fornemmelse af glæde i kroppen, så har du fat i det helt rigtige. Husk på, at glæden og lykken ikke altid er en konstant tilstand, men sagtens kan komme og gå. Dine omgivelser giver dig måske oven i købet et svar. Får du pludselig flere knus og kram, flere smil og søde ord, så er der med garanti sket en forandring, med dig.

imageIkke nok med, at vi søndag tumlede rundt i den fine sne hele to gange i løbet af dagen. Det var også blevet så smukt ved døren, selv om jeg stadig mangler at pynte med gran og lys på bænken og lave en krans med glaskugler og gran til at hænge ved døren. Vi fik bagt både pebernødder og vanillekranse, og junior de sædvanlige kreative formede småkager, alt sammen med masser af latter og glæde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *