Som ung, blev jeg et år inviteret med min moster og nogle af hendes veninder på skitur til Norge. Vi skulle løbe på langrend, hvilket jeg aldrig havde prøvet før. På nogle af de længere ruter, kunne man undervejs komme ind og købe varm kakao, hvilket var fantastisk, efter en længere tur ude i kulden. Når vi kom tilbage til hytten fik vi sådan nogle pandekager med gedeost, en ret norsk specialitet, og det smagte helt fantastisk. Så fantastisk, at jeg endda købte noget med hjem, det smagte bare overhovedet ikke godt hjemme i Danmark, men der havde jeg jo heller ikke lige løbet ti kilometer på ski inden jeg spiste dem.

imageNår vi drømmer om vores liv, sådan som vi ønsker os det skal være, så er det sjældent de dårlige oplevelser vi drømmer om. Vi drømmer ikke om sorg, svære tider, kriser i vores liv eller det besvær vi til tider må igennem for at nå frem til det vi drømmer om. Men ligesom den varme cacao jeg drak på skituren sikkert ikke havde smagt nær så skønt uden kulden og alle anstrengelserne inden, så er det heller ikke altid vi ville nå så langt i livet uden en smule modgang. Det gør os samtidig stærkere, vi udvikler os som menneske og vi får måske styrken til at gå nye veje, eller udfordre os selv lidt mere. Livet er sjældent bare glæde og lykke. For hvordan skal vi nogensinde rigtig kunne mærke glæden, hvis aldrig vi har oplevet sorg. Der kommer altid noget andet, for intet vare evigt. Noget bedre, noget nyt, noget anderledes, noget du overhovedet ikke havde forestillet dig. Men det virker til tider fuldstændig meningsløst, hvis vi skal igennem alverdens besværligheder, når vi ikke kan se hvad der gemmer sig for enden af tundlen.

Så prøv at nyde den varme cacao efter en tur ude i kulden, at grine lidt mere efter dage med sorg, opmuntre dig selv med gode ting på trods af svære tider og nyde når tingene er lettere end normalt. De ønsker du har om dit liv, er stadig mulige, selv om du føler, du møder forhindringer på din vej. Det er din vej, her i livet. Du bestemmer selv, om du vil nyde rejsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *