Jeg har lige købt endnu en lidt forsømt bananpalme. Jeg købte en allerede sidst i efteråret, og fordi jeg var meget i tvivl om jeg kunne få den til at trives i vores stue, tænkte jeg, at det kunne være sjovt at prøve med en mindre smuk en af slagsen. Prisen afspejlede ret meget tilstanden, og så var der jo ikke så meget at ærgre sig over, hvis det skulle vise sig ikke at lykkedes. Til gengæld var der også en meget spændende udfordring i at prøve at forvandle den til den skønhed jeg vidste den kunne udfolde sig til, jeg elsker de der store og meget eksotiske, grønne blade. Så med en større potte, med masser af plads og næringsrig jord. Placering i stuen med masser af varme, og badet i naturligt sollys, og rigeligt med vand, begyndte transformationen.

imageDet er lidt sjovt med min bananpalme, den græder når den trives aller bedst. Når den får godt med vand, står den og drypper fra bladene. Så det er altså muligt at fælde en tåre i ny og næ, selv om man har det fantastisk. Den bidrager konstant med nye smukke lysegrønne blade, for samtidig at lade det ældste og nederste blad visne væk. Den skal bare fremad, opad, og har ingen problemer med at skille sig af med det, den ikke længere har brug for undervejs. Samtidig så sætter den nye skud i jorden rundt omkring stammen, for at sikre sig overlevelse. Jeg kan blive helt fascineret af naturen og alle dens fantastiske egenskaber. Selv om jeg har valgt at hive denne bananpalme ind i stuen, så fortsætter den uden problemer med at leve som den altid har gjort i naturen, hvis bare den har det godt. Hvilken fantastisk egenskab at have. Som tryghed, comfort og næring, det har vi altså alle brug for, for at kunne trives. Det er bare aldrig det samme vi har brug for, og så alligevel… Sollys, den rette temperatur, et trygt og beskyttet sted at bo, et solidt fundament og den rette mængde vand/ næring, jeg syntes det lyder som et ok udgangspunkt for at kunne trives. Vi stammer alle fra naturen, og måske er det i virkeligheden bare det vi skal huske, når vi til tider ikke kan finde ud af hvad vi har brug for.

Nu har jeg så investeret i en bananpalme mere, og bare at se forskellen på de to planter ved siden af hinanden, det bekræfter mig bare endnu mere i, hvor stor en forskel det gør at  de faktorer vi har brug for i vores liv er tilstede, for at vi kan trives og vokse. For den sidst indkøbte bananpalme er købt nøjagtig samme sted som den første, og mens den første er blevet passet og plejet hos mig, har den anden bare stået og ventet imens, hos gartneren. Junior er allerede begyndt at drømme om bananklaser. Det er nemlig lidt sejt at have en bananpalme i stuen. Han elsker når moderen tegner skattekort, og han skal finde skatten gemt et sted i stuen. Det er nemlig næsten som at befinde sig på den øde ø, omgivet af pirater og farlige hajer der ligger på lur, når skatten ligger gemt under bananpalmen. Jeg kan næsten ikke vente med at se hvad der sker, når jeg til foråret får fundet en endnu større potte at plante den over i, og snart kommer i gang med at give den ekstra gødning også. Jeg har lige ventet lidt på, at den skulle få lov til at få udviklet nogle nye stærke rødder først.

Har du husket at skabe et solidt fundament for dig selv, husket at give dig selv den næring du har brug for, for at komme fremad, og fundet det sted hvor du kan vokse frit ? Se lige på denne bananpalme, og se hvor lidt der skulle til for at få den til at strutte af sundhed og trivsel. Det handler nemlig udelukkende om, at du finder lige præcis det du har brug for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *