Nogen ryster måske på hovedet, men det er altså ikke helt uden grund, at mange kvinder ikke kan lade være med at dekorere deres hjem.

Helt tilbage fra urtiden, og stammefolket var det kvinden der sørgede for at bygge den såkaldte rede. Et instinkt, der tusinder af år senere stadig ligger dybt i vores DNA. Om man gider grine af det, det bestemmer man fuldstændig selv.

Sandheden er, at vores hjem er det sted mange af os tilbringer størstedelen af vores liv. Det er der vi skaber de trygge rammer vi ønsker vores børn skal vokse op i. Det er der vi skal passe og pleje os selv når vi er syge, når vi har haft en dårlig dag, når vi er sårede, lever med sorg eller frygt.

Det er oftest også der hvor vi virkelig føler, at vi kan være helt os selv. Der er som regel ikke så mange der render og dømmer os der. Der kan vi som regel gøre alt det vi har lyst til. Rende halvnøgne rundt uden nogen peger fingre. Være morgengrimme hele dagen, uden nogen konstant skal kommentere at vi ser trætte ud. Vi kan fise og bøvse uden andre fniser, eller bliver forargede. Vi kan spise løs af alle dejlige “dårlige” vaner, uden andre dømmer os som ufrelste og dårlige rollemodeller. Vi kan slikke på kniven og sidde med fødderne på bordet, uden at få skæld ud. Samt bande og svovle uden at blive henvist til helligånden, eller skulle betale til bødekassen.

Amen for helvede, er det sådan et liv vi gider leve. Fyldt med restriktioner, regler om dit og dat, og du kommer sikkert i helvede hvis du ikke snart begynder at opføre dig ordentligt.

Nå, men derfor er det også yderst vigtigt, hvis du spørger mig, at vores hjem opfylder præcis alle de behov vi har brug for. Der vil altid være forskellige behov for den enkelte. Men enslydende for alle er, at dit hjem skal være der, for dig.

Det skal helt klar være som et spejl af dig, for at det kan opfylde alle dine behov. Ellers kommer du formentlig aldrig til at føle dig hjemme, i dit eget hjem.

Det er som at opbygge et kærligt forhold til dem du elsker. Det skal passes og plejes. Det skal næres med masser af kærlighed. Det skal overøses med alt det bedste du har at give. Det skal behandles som en betydningsfuld og respekteret kærlighedsrelation.

Hvis du sender ligegyldighed, så er det det du føler, når du opholder dig i dit hjem. Hvis du kun fylder det med det værste, ligegyldige bras, så vil det føles ligegyldigt at være der. Hvis du konstant går og er irriteret og sur, over mangel af noget bedre, noget større eller noget skønnere, så vil det for evigt være den følelse du bærer rundt på, når du opholder dig i dit hjem.

Som du sikkert allerede ved, så smitter ALT energi. Så nøjagtig ligesom du måske bliver påvirket af en sur person du møder tilfældigt på gaden, og måske hænger fast i dit humør længe efter. Så vil dit hjem kun bidrage med endnu mere ligegyldighed, irritation og dårligt humør. Nøjagtig som det du får tilbage, når det er det du går og giver ud af.

Hvis vi nu alligevel ved vi skal tilbringe mange timer, dage, uger, måneder og endda år, i vores hjem. Hvorfor så ikke lige gøre noget ved det, og få det bedst mulige ud af det ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *