Så blev det endelig tid til ferie. Ikke fordi jeg skal ud på nogen særlig rejse, eller noget. Men fordi mit såkaldte husprojekt i den grad kræver overskud og energi.

Ikke nok med at det lige nu flyder over alt udenfor huset og er fuldstændig dækket af stillads, fordi det er blevet isoleret og bare venter på at blive pudset op igen. Vinduerne kan ikke skiftes, før væggene er pudset op. Væggen i køkkenet er brudt ned, og to døre skal blændes af. Det kræver overblik og en stor portion tålmodighed, for jeg er bestemt ivrig efter at få gjort alle mine nye rum færdige, men det tager jo også bare den tid det nu tager.

En ting er at flytte ind i et hus, hvor man efter lidt tid måske maler en væg, eller sætter et smukt tapet op. Men dette hus har stort set stået stille siden det blev bygget i 69. Så der er ting som et enorm stort varmeforbrug, eller en uhensigtsmæssig rumfordeling der bare er skønnest at få klaret inden man flytter ind. Til gengæld har man også alle muligheder for ar sætte sit eget præg på boligen lige fra starten, og det er faktisk der det går hen og bliver lidt svært. For skal man så vælge et andet tapet, når væggen nu alligevel skal papetseres  ? Skal man male to, tre eller fire vægge i ynglingsfarven i rummet ? Og skal man lave gulvet mørkere, når det nu alligevel skal slibes ned og lakeres igen ?

imageHeldigvis, så er det ikke værre end, at det oftest kan laves om igen. En ting jeg i hvert fald har lært gennem de sidste par år er, at ens egen mavefornemmelse som regel holder stik. Bort set fra den ene gang jeg måtte finde en endnu mørkere blå farve til et værelse, så har jeg endnu ikke fået sat et tapet op eller malet et rum i en fantastisk farve, som jeg ikke efterfølgende har elsket højt. Den mørkeblå farve, den har jeg selvfølgelig  taget med mig. Desværre er der endnu nye vinduer, genopbygning at væggen og gulvslibning der mangler for at jeg kan komme igang. Men jeg glæder mig rigtig meget til at vise jer det færdige resultat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *