Et 2018, der ligger bag os, og et nyt år, der lige er begyndt.

Vi ser måske tilbage på alt det vi fik med os, i det gamle. Mål vi nåede, succes vi høstede af, og drømme vi endelig fik indfanget. Et år fyldt med glæde og en masse nye erfaringer, oplevelser og visdom.

Måske sidder vi også og fortryder valg vi tog, ting vi ikke fik gjort og handlet på, eller tid der kan føles som spildt, set i bakspejlet.

Men så længe vi stadig lever, har vi også fortsat mulighed for at skifte kurs, handle mere på den indre stemme der fortsat prikker til os, om nye eventyr, eller gøre det vi har aller mest lyst til. Vi har stadig livet foran os, fyldt med nye muligheder.

Mit 2018 har først og fremmest været fyldt med glæde. En glæde der opstår i det øjeblik jeg vælger alt overflødig fyld fra, i mit liv. En glæde der opstår, når jeg ikke bruger tid, energi og kræfter på alt det der i bund og grund er ligegyldigt, for mig.

For mig har 2018 handlet om at tage fuld ansvar, for mig, og det der var vigtigst for mig. Uafhængig af alle andre. Jeg ved, at jeg aldrig kommer til at gøre alle andre tilfredse, så hvorfor overhovedet gøre et forsøg. Jeg ved, at ved at tage ansvar for mig selv, uden at forvente eller forlange, at alle andre skal bidrage til det arbejde. Så får jeg lige præcis det jeg har brug for, og mere til. Jeg får mere glæde, mere tid, mere energi og flere kræfter.

Jeg skaber selv den virkelighed jeg lever i, ved at tage fuldt ansvar for det. Og i min verden findes der ikke noget mere værdigt og ansvarsfuldt end at tage ansvar for sig selv. Det betyder at alle løftede pegefingrer om hvordan alle andre lever deres liv er fuldstændig ligegyldige, det må man virkelig selv bestemme. Det betyder, at man er klar til at se sig selv i øjnene, og begynde at luge ud i egne overbevisninger når noget ikke længere fungerer i sit liv. Du kan måske ikke ændre hele verden, men du kan med garanti ændre dig selv og tage ansvar for det du selv omgiver dig med. Du kan måske inspirere andre ved at være ærlig, autentisk og oprigtig, uden at forsøge at lave alle andre om. Det er den eneste måde du i sandhed kan ændre noget på.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *