Ligesom vi kan indrette vores hjem med de fem elementer for at opnå større balance i vores omgivelser, findes der også aktiviteter der indeholder de samme egenskaber. Som et hjem med overvægt af ildelementet f.eks vil kunne føre til for meget aktivitet og medføre udbrændthed, så vil de aktiviteter der er tilknyttet dette område have samme konsekvens.

imageDer bør også være balance i de aktiviteter vi har i løbet af dagen. Vi har både brug for aktivitet og hvile for at opnå balance. Og hvile er ikke umiddelbart kun at smide sig på sofaen og tage en morfar, det kan ofte være lige så afslappende og givende at opholde sig i naturen, gå en tur eller meditere. Samtidig kan vi mere bevidst benytte os af de forskellige elementers egenskaber når vi f.eks har behov for at ændre den tilstand vi befinder os i. Har vi f.eks været meget intellektuelle og kreative på jobbet, der er aktiviteter der tilhører metalelementet, kan det være en fordel at vi hurtigt kan komme i en mere rolig og afslappende tilstand når vi skal give omsorg og nærvær til vores børn efter en hel dag i instutution. Det kan være nødvendigt at bruge lidt tid på at være nærværende og til stede med vores børn, både for deres og vores egen skyld. Hvis vi ikke sørger for at ændre tilstanden fra den meget strukturerede og resultatorienterede tilstand vi har haft på jobbet, til en mere rolig og stabil tilstand, så risikerer vi børn der konstant forsøger af fange vores opmærksomhed, mens vi fortsætter i et aktivt tempo og formentlig ender med at brænde sammen. Højst sandsynligt vil det bare forværrer situationen, og vi står måske pludselig og råber af børnene, og får endnu sværere ved at give dem den nærhed de har brug for. Vi står med garanti med den mest forfærdelige dårlige samvittighed, og er hurtige til at skyde med skarpt efter os selv. Hvilket er yderst destruktiv for vores egen velbefindende.

Så slå røven i sædet, om det så bare er 10 minutter, og vær tilstede med dine børn. Kram dem, tal og lyt, og giv dem den opmærksomhed og nærvær de har brug for. Jeg bruger gerne 10 minutter ekstra på at rydde op i køkkenet, når junior har hjulpet med at lave aftensmad og til sidst ofte står og plasker med vand med alle køkkenredskaber i håndvasken. Det resulterer nemlig i, at han hverken mens eller efter står og hiver i mig eller kalder hvert minut. Jeg får meget sjældent dårlig samvittighed over ikke at have brugt nok tid sammen med ham. Hele sommeren bruger jeg gerne mindst 10 minutter på terrassen hver aften med at vande mine krukker og fjerne visne blomster. Det giver mig den skønneste ro, specielt hvis jeg gør det lige inden det bliver mørkt, og samtidig undgår jeg grimme og visne blomster, som jeg ved med garanti trækker energien ned for mig.

  • Træelementet stærkeste kvaliteter er vækst og glæde. Du kan bringe disse egenskaber mere ind i dit liv ved at lære noget nyt og lave nye aktiviteter. Du kan øge din personlige udvikling og vækst. Fysiske aktiviteter er også med til at styrke træelementet, og en dejlig gåtur i skoven.
  • Ildelementet stærkeste kvaliteter er aktivitet og at få tingene til at ske. Du kan bringe mere af disse egenskaber ind i dit liv ved at gå ture i bjerge, have sociale aktiviteter og ved det at snakke, være i dialog eller konservation. Eller at være sammen med dyr.
  • Jordelementet stærkeste kvalitet er ro og stabilitet. Du kan bringe mere af disse egenskaber ind i dit liv ved at lave havearbejde, lave mad og lave keramik. At meditere, og ved at være mor.
  • Metalelementet stærkeste kvalitet er klarhed og overblik. Du kan bringe mere af disse egenskaber ind i dit liv ved at bruge hjernen, studere på dybt plan og bruge dit intellekt. Du kan organisere dine ting, eller arbejde med metal eller arkitektur.
  • Vandelementet stærkeste kvalitet er styrket kommunikation og evnen til at gå i dybden. Du kan bringe mere af disse egenskaber ind i dit liv ved at opleve vand ved f.eks svømning, være ved steder med vand eller drikke vand. Også spirituelle studier styrker dette element.

Det er altså muligt at putte små aktiviteter ind i din hverdag, der enten kan hjælpe dig med at opnå en bestemt egenskab, stemning eller et helt bestemt skift i den tilstand du befinder dig i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *