Jeg vågner ofte op om morgenen med en yngre model ved min side. Min søn, der sover bedst med kontakt og tryghed ved sin side. Uanset hvilke forskellige meninger der findes om børn i midten af dobbeltsengen, så ved jeg lige nøjagtig hvordan han har det. Jeg hader selv at sove alene. Når manden tidligere har været på kursus i flere dage, og ikke været hjemme og overnatte, har jeg gang på gang ligget søvnløs det halve af natten.

Jeg har efterfølgende arbejdet så meget med mørkere farver, bløde textiler og en mere rolig stemning i mit soveværelse, at jeg i dag godt kan sove selv om jeg er alene hjemme. Måske ikke så mærkeligt, at junior hellere vil sove i det rum. Da jeg var barn, og skulle overnatte hos mine bedsteforældre, sov vi altid i soveværelset. De kunne ikke drømme om, at lade os ligge alene i et andet rum. Dengang var man også sammen med sine børn om alting, det var en naturlig del af hverdagen, og man var ikke så bange for, om børnene kunne tage skade. Men tager man skade af for meget kontakt og tryghed.

Soveværelset er det rum vi tilbringer ca 1/3 af hele vores liv i. Hvis vi nu fx arbejder 8 timer, har fri 8 timer og sover 8 timer hver dag. Det betyder også, at du efter min mening burde prioritere dit soveværelse mindst lige så meget som feks dit køkken, spise og dagligstue. Desværre er der ofte en tendens til, at soveværelset bliver total nedprioriteret. Vi skal jo bare sove. Men som jeg også var lidt inde på i starten, så kan indretningen af dit soveværelse være altafgørende for kvaliteten af din søvn. Vi har brug for mørket for at blive trætte og falde i søvn, vi har brug for tryghed og ro for at vi kan overgive os til søvnen og slappe af. Og vi har brug for rolige omgivelser ude forstyrrende elementer, for at vi kan slippe spekulationer og uro. Kvaliteten af din nattesøvn er faktisk med til at holde dig sund og rask. Du bliver bedre til at præstere, tænke klart og tage vigtige beslutninger, og hverdagen fungerer bare bedre efter en god nats søvn

Men soveværelset, det er også det rum der er aller mest vores eget. Det er ikke her vi inviterer vores gæster ind når vi skal være selvskabelige. Det er her vi let kan gemme rod og andet overflødigt væk, så ingen kan se det. Men omvendt burde du netop prioritere dette rum, for din egen skyld.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *