Når jeg render rundt, og indretter om, skaber fornyelse og endnu smukkere omgivelser der nærer sjælen. Så er der bestemt en ting jeg altid har med mig. Udtrykket stammer fra min underviser på Happy Home Therapist uddannelsen,  Ranvita la Cour, og jeg tror jeg hørte hende bruge udtrykket første gang under et foredrag om soveværelset, men jeg har hørt hende bruge det mange gange siden.

Pimp it up.

Jeg kan huske, da jeg hørte det første gang, tænkte på nogle gamle amerikanske  tv-udsendelser, hvor diverse biler blev udsmykket med alverdens glimmer, glitter, velour og læder, alt efter kundens vildeste drømme. Og det er lige præcis det, det handler om. At tilføre alt tænkelig glimmer, glitter og stjernestøv til dit hjem. Som at kunne træde ind i Elsas  slot af is, hvis du nu inderst inde var lidt af en isprinsesse.

Uanset om du er tosset med dyreprint, guld og glimmer, storblomstrede print eller en helt speciel farve, så brug det endelig i din indretning. Jeg har før været inde på, at kontraster og modsætninger skaber stor dynamik og effekt i dit hjem. Men en anden ting, der er mindst lige så effektiv, det er de der ting der skiller sig lidt ud, og skaber blikfang. Som et kæmpe stort guldspejl i gammel gustaviansk stil i et ellers neutralt rum. Et smukt storblomstret tæppe under en neutral sofa eller en enkel kommode malet gul, fordi du bare elsker den farve. Men kunsten er, at gå all in. Når du tager det der valg, så tænk stort. Hvis du står og drømmer om det der guldspejl, men kommer hjem med sådan et lille 30 x 40, der knap nok kan vise håret, når det er sat op til narrestreger, så får du sku ikke særlig stor effekt. Så hellere nøjes med en billigere nyproduceret kopi, hvis du ikke vil investere i en original fra 1700 tallet. Hvis du syntes dyreprint er det fedeste, hvorfor så nøjes med en enkelt pude. Find lampeskærme, tapet, et tæppe, eller du kan måske selv dekorere sorte urtepotter, æsker eller en bakke med zebrastrib eller leopletter.

imageEr du en smule på dybt vand, og føler du dig til tider en smule lost når du skal finde frem til det der virkelig nærer din sjæl, så prøv at åbne dit klædeskab. Er der farver, print eller andet der går igen. Hvordan ser dine ynglingsting ud. Det kan også være smykker, sko, tasker eller tørklæder der fortæller noget om hvem der gemmer sig inde i dig. Og hvem siger, at du ikke kan starte med det du allerede har i skabet. Alle de skønne og smukke skatte du gemmer inde i dit skab kan også bidrage til et endnu smukkere hjem. Så bare frem i lyset med det, så du kan nyde det endnu mere. Pimp it up.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *