I fredags var jeg til reception. I min absolutte ynglings modebutik i byen, der var flyttet til større lokaler, og det skulle fejres med en lille reception. Så jeg deltog naturligvis. Jeg handler faktisk stort set ikke rigtigt tøj andre steder, jeg er en ekstrem trofast kunde. Jeg har også haft den samme frisør i over 10 år, brugt den samme mascara de sidste 20, og der skal uendelig meget til, før jeg lige skifter et bestemt produkt ud, i hvert fald hvis jeg er tilfreds.

Jeg finder  nemlig ekstrem stor glæde i at vælge det jeg ved der virker, hver gang. Det er skønt at stå i beslutningsfasen, og vide at det jeg vælger, det virker, og jeg bliver ikke skuffet og kommer hjem med et produkt der alligevel ikke lever op til mine forventninger. Specielt når man, som jeg, kan være ekstrem længe om at finde den helt rigtige farvenuance, det helt rigtige tilbehør eller være ekstrem detaljeorienterer. Det må meget gerne virke hver gang. Jeg gider nemlig ikke spilde min tid på ting der i sidste ende kan vise sig at være ligegyldige, værdiløse eller alligevel ikke duer.

Når det så er sagt, så vil jeg lige tilføje, at jeg selvfølgelig alligevel våger mig ud på dybt vand en gang imellem. Der fandtes måske noget der var bedre, men oftest vender jeg tilbage igen.

Lidt på samme måde kan du bruge ting mere bevidst i dit hjem, ting du ved gør dig glad og forbedrer energien med det samme i dit hjem, såkaldte energizers. Det kan være blomster og planter, stearinlys, et bestemt stykke musik, ting og farver du elsker, eller en helt bestemt duft. Det gør, at du ikke nødvendigvis behøver rende rundt og gøre hele hytten rent eller gå i gang med den helt store oprydning de dage hvor du måske føler dig lidt brugt. Dage hvor du måske er lidt nedtrykt, træt eller bare haft en mindre god dag. Også de ting du elsker at gøre er med til at forbedre din energi.  Nogle elsker karbad med skønne bobler, hvis du er så heldig at eje et badekar, andre at kunne få ro til at læse en bog eller bare et par timer alene.

Det kræver som sådan ikke de store ændringer i dit liv. Men det kræver, at du bliver mere bevidst omkring dit liv. De valg du tager, men med et mere bevidst valg. Læg mærke til hvad der gør dig glad, og hvad der virkelig gør en forskel i dit liv. Måske tror du det er et perfekt, rent og opryddeligt hjem, men du behøver måske i virkeligheden kun en smuk buket blomster og lidt tændte stearinlys. I stedet står du, fuldstændig udkørt og mindre irriteret, med et pænt og rent hjem, og kan ikke forstå den gode følelse udebliver, nå du nu troede det var det der skulle til.

Måske skal du oven i købet lave en lille +/- liste. Begynd med at lægge mere mærke til hvilke ting der tager din energi og hvilke ting der forbedrer din energi. Vi kan faktisk god have ting som vi tror forbedrer vores energi og humør, men som i virkeligheden dræner os i stedet for. Når du har lavet din liste så brug den til at fordele arbejdet. Der skal være balance mellem plusser og minusser i din hverdag, og meget gerne med overvægt af plusser der giver dig overskud af energi og glæde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *