imageSommeren er officielt slut, og vi går koldere, mørkere og mere blæsende og våde dage i møde. Derfor er der også mange af os, der helt automatisk begynder at opholde os mindre ude. Men der er stadig alt mulig grund til at opholde os udendørs. Sollyset og den friske luft er afgørende for vores sundhed og velbefindende. Samtidig betyder det meget, at vi får aktiveret de områder der ligger udenfor vores hus, på hele vores grund, og altså ikke bare indenfor i vores hus.

Ligesom det rod vi pakker væk på loftet, i kælderen eller i skuffer og skabe, stadig vil påvirke os med en negativ energi, selv om vi måske ikke lige ser det til hverdag. Så er det rod vi efterlader os udendørs stadig en del af vores liv, selv om vi ikke længere opholder os ude. Start med at fjerne de ting du ikke længere får brug for. Ligesom vi måske pakker sommertøjet lidt væk i skabet, og finder de uldne trøjer frem, kan du med fordel også gøre dine udendørsområder efterårsklar. Du kan nemt skabe god stemning udendørs, selv om vejret skifter.

imageJeg bruger fx rigtig meget lys udenfor på denne årstid, og helt frem til foråret igen melder sin ankomst. Der findes efterhånden så mange fantastiske produkter på markedet. Jeg bruger bloklys med batteri i alle mine lanterner, både foran huset og på terrassen. Der er intet skønnere, end at komme sent hjem en aften, og der er tændt lys foran huset. Afhængig af temperaturen, kan de holde i uendelig lang tid. En kold efterår/vinter periode har jeg haft lys stående i flere måneder, med lys fra de samme batterier, så længe de ikke får fugt. Lyskæder med batterier, lyskæder med solceller, der findes mange muligheder, hvor du ikke behøver adgang til udendørs stikkontakter.

imageDet gør ikke noget, at du ligefrem får lyst til at opholde dig noget mere udendørs. Skab nogle lækre, skønne områder du stadig har lyst til at opholde dig i, og som skaber glæde. Lav et lille hjørne, hvor du måske med et par tæpper kan nyde en halv times eftermiddags eller morgensol. Skab liv i dine krukker med stedsegrønne planter eller skønne efterårsblomster. Smid lidt foder ud til de fugle, der ikke er taget sydpå. Vi har et par duer og en lille rødhals der  troligt kommer forbi terrassen hvert eneste år, og besøget vækker stor gensynsglæde hvert eneste år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *