Jeg modtog en mail, det handlede om, hvordan børn blev mere kærlige ved at blive mødt med kærlighed, forståelse og indlevelse. Det gør vi alle, for kærlighed er meget ofte vejen.

Jeg er velsignet med det mest kærlige barn på jorden, sådan føles det i hvert fald ofte, når junior kommer og giver mig knus og kram, søde ord som, jeg elsker dig og at jeg er den bedste mor i hele verden. En dag i børnehaven fik han endda råbt til bedste vennen der sad i bilen ved siden af vores, klar til at køre hjem, at han elskede ham. Jeg har været ret stolt af, at han i så tidlig en alder var i stand til at vise så stor kærlighed og omsorg for andre mennesker. Men for nogen tid siden slog det mig pludselig, nok mest fordi han var begyndt at gentage en del af mine udtryk og sætninger i forskellige situationer, at alt den kærlighed og omsorg, den kommer fra mig. Den kommer fra alt den kærlighed og omsorg jeg har givet ham, alle de rosende ord, opmuntring og anerkendelse han har fået. Jeg finder det overhovedet ikke svært at møde ham med kærlighed, selv om han selvfølgelig også kan være på tværs og ikke gide høre efter.

Jeg ved til gengæld også, at når man er så god til at dele ud af alt sin kærlighed og omsorg,  så er man nødt til at passe lidt ekstra på sig selv. Man må lære at sige fra og gøre noget godt for sig selv. Der er nemlig næsten ingen grænser for, hvad man ikke vil gøre for alle andre, så meget at man næsten kan glemme sig selv. Det er altså bare absolut nødvendigt, at fylde din egen kærlighedsbeholder op, hvis du vil blive ved med at have overskud til at give andre. Derfor bliver junior også hørt, når han i nogle situationer siger fra. Han skal selfølgelig op og i børnehaven, de dage han hellere vil holde fri, eller andre vigtige ting der ikke bare kan laves om. Men i de situationer han bliver spurgt om han har lyst, og siger nej, så bliver han ikke presset til det alligevel. Jeg respekterer også, hvis han har brug for fred og ro på værelset, fx efter en dag i børnehaven, og gerne vil have døren lukket.

Der er et gammelt ordsprog der siger, at du skal være mod andre, som du ønsker de skal være mod dig. Så vil du gerne have mere kærlighed i dit liv, kærlige børn, partner, familie og venner. Så husk at kærligheden meget ofte er vejen. Hvis du vrissende render rundt og beordrer mere kærlighed fra alle andre, så får du kun samme vrissende ord tilbage. For vejen er kærlighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *