Jeg har netop været i gang med at rydde op i klædeskabet, for det er unægtelig det der er afgørende for hvad jeg hopper i hver eneste morgen, altså hvordan det ser ud i klædeskabet. Efter fem år i modebranchen, hvor jeg hver dag solgte tøj til kvinder i alle aldre, så ved jeg udemærket godt, hvor meget det betyder at vi føler os lækre i det vi tager på. Dengang var mit skab fyldt med lækre kjoler, skønne små nederdele og toppe, og meget andet i en masse smukke farver. Det var ligesom meget legalt og passede perfekt ind i mit job. Jeg passede jo ind i butikkens udseende, og det var ikke noget der skilte sig ud, hvis jeg hoppede i en blomstret kjole eller orange top. Det hang jo på bøjlerne også. Men hvordan ser det lige ud i en verden hvor vi gerne må passe ind og følge med strømmen ?

imageJeg indrømmer gerne, at kjoler og nederdele ikke er øverst på indkøbssedlen længere når jeg køber tøj. Det matcher ikke rigtig den person jeg er i dag, og jeg kan ikke rende rund i smukke silkekjoler på arbejde. Men mine bukser er altså stadig mønstrede, med både striber, pletter eller blomster. Hvis det er den farvede bluse jeg falder for, så er det altså den jeg køber, i stedet for den sorte, hvide eller mørkeblå. Og selv om jeg også har mange af de neutrale ting i mit skab, for det er faktisk ofte det eneste valg der er. Så elsker jeg at hoppe i de farver der løfter mit humør. Jeg elsker dyreprint, glimmer og pallietter,  både på sko, bukser, bluser, tørklæder og jakker. Det er nemlig det der gør forskellen, når jeg igen kommer hjem med en sort t-shirt elle blå bukser. Det er det der giver det festlige indslag i hverdagen. Og jeg gider altså ikke passe ind og følge strømmen. Jeg vil gerne passe ind i mit eget liv og følge min strøm, min vej. Det er nemlig det der gør, at jeg kan være mig, som den jeg er. Med ting der skaber glæde i mig og som løfter mig op om morgenen når jeg skal klæde mig på.

Ligesom vi iscenesætter vores liv, vores hjem og vores børn sådan som vi gerne vil have omverdenen skal se os og tro vi er, sådan som vi gerne vil være. Sådan iscenesætter vi også os selv, med det vi gerne vil have andre skal tro og mene om os. Men matcher det ikke det vi i virkeligheden er, så ender det ofte som et hult silhuet, af anstrengelser og kampe om noget du i virkeligheden slet ikke kan leve op til. Leve op til forventningerne til dig selv om hvad du burde være. Du skal bare være dig selv, som den du er inders inde. Der er så mange kampe du måske bliver budt på i løbet af dit liv, som du ikke er i stand til at kontrollere. Så stop kampen mod dig selv, og gør det der føles bedst for dig.

Jeg har, en efterhånden syv år gammel bog liggende. Den handler om hvordan man finder sin egen helt personlige stil. Hele essensen kan groft sagt koges helt ned til, at vi først må kigge indad, finde ud af hvem vi er, inderst inde, inden vi kan matche vores påklædning med den vi er. Jeg mener det hænger sådan sammen i stort set alle aspekter af vores liv. Vores job, vores hjem, vores klædeskab, det liv vi lever og den måde vi handler på. Vi må først finde ud af hvem vi er, for at vi kan være sikre på det perfekte match. Desværre gør vi ofte det modsatte. Spejler os i vores omgivelser, moden og alt det vi ser omkring os. Det kan selvfølgelig godt lade sig gøre at ramme plet, i et forsøg på at kopiere noget smart vi har set andet steds. Men jeg tror på, at alt det vi går glip af. Alt det potentiale der ligger gemt, som vi endnu ikke har fundet inde i os selv. Det rummer så uendelig mange muligheder for et skønnere liv, mindre frustrationer og mindre kamp mod at være noget der måske dybest set slet ikke er os. Så stop kampen mod dig selv, og vær dig selv. Det er uden tvivl det du er skabt til, det der vil give dig størst glæde og succes i dit liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *