Jeg har lige været en tur omkring i huset med støvsugeren. Det er faktisk lidt morsomt, for jeg kommer altid til at tænke på min søn. Han kom til verden for snart 5 år siden, en stor og velskabt dreng, mente både læge og jordmoder. Det skulle snart vise sig at de tog alvorligt fejl. Dagen efter termin kom han til verden. Med både sugekop, overlæge og tre mand fra narkosen. Derefter med c-pap og udrykning videre til neonatal. Han havde nemlig overhovedet ikke taget på som han skulle, og ingen havde opdaget det. Heldigvis var alt som det skulle være, bortset fra den lave fødselsvægt, så der gik mindre end en uge før vi kunne komme hjem.

Men med sådan en ankomst til verden var han overhovedet ikke klar til at erobre verden. Han  ville helst sove i mors arme, gad ikke køre tur i barnevognen, eller i det hele taget komme nogen steder overhovedet. Efter to timer et andet sted var det sikkert, han skreg konstant indtil han var tilbage i de trygge rammer. Det var der, det der med støvsugeren kom ind. For i stedet for at køre tur i barnevognen, fik jeg fat i en bæresele så han kunne være tæt på mig når vi gik tur. Problemet var bare, at jeg absolut ikke havde ro til at sidde stille med ham i armene hele dagen. Det viste sig faktisk, at ikke nok med at jeg kunne få støvsuget med ham i bæreselen. Han blev samtidig så beroliget af bevægelsen og være tæt på mig, at han faldt i søvn, hver gang.

imageDet er altså lidt sjovt ind imellem, det der med de udfordringer vi bliver udsat for igennem livet. Mens vi står midt i det, føler vi må give afkald på noget vi elsker højt, eller gøre noget andet end vi måske tror vi har mest lyst til. Pludselig står vi med noget endnu bedre i hånden. Vi kan pludselig se, at alt det vi skulle igennem. Alt det vi måtte give slip på, det var udelukkende for at skabe plads til noget endnu bedre.

Sådan føles det også i mit liv idag. Jeg har været tvunget til at sætte tempoet ned, været tvunget til at lære at turde sige fra og til at være 100 % nærværende, for min søns skyld. Men at det i sidste ende skulle være ham der lærte mig at sætte mere pris på disse ting, det havde jeg aldrig drømt om. Jeg troede jeg som mor skulle lære ham om livet, men han var langt klogere end mig på det område, og han kunne samtidig vise mig hvad jeg havde aller mest brug for i mit liv. Som de små børn spejler sig i deres forældre, så kan jeg se mig selv i ham, på hans adfær, men så sandelig også på hans nærvær, omsorg og behov for ro. Hvordan jeg gennem kærlighed til ham, men også til mig selv, til livet og til alt omkring mig, kommer aller længst i denne verden.

Det er med garanti lettere sagt end gjort, men nogle gange er du nødt til at give slip. Uanset hvor forfærdelig det føles at tage et skridt ud i det ukendte, tage afsked med noget velkendt eller at skulle vælge noget fra. Så længe du vælger med hjertet, så længe du vælger det der inders inde føles som det mest rigtige, så vil styrken til at overvinde komme helt naturligt fra dig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *