Er du en pleaser, er du en af dem der siger ja, når du inderst inde mener nej. Mange af os kan ikke lide folks negative reaktion, og måske gøre andre kede af det, og derfor siger vi altså det vi forventer andre gerne vil høre. Problemet er bare, at i sidste ende, så går vi og snyder os selv. For at sige fra, stå ved vores egen mening, og os selv.

Jeg havde en dag forvildet mig ind i en anden tøjbutik i byen, en jeg normalt aldrig rigtig finder noget jeg gider købe i. Alligevel havde jeg et par jeans på, der var købt i butikken. De der helt plain af slagsen, købt på tilbud til at bruge på arbejde, da jeg ikke havde kunne finde andet lige da jeg manglede mest. Indehaveren, som jeg i øvrigt har talt med mange gange, bemærkede åbenbart hvad jeg havde på. Han spurgte i hvert fald til, om jeg ikke var glade for dem. Og nej det var jeg egentlig ikke, de var købt i nød og modellen var alt for stor i taljen, så det svarede jeg naturligvis. Nogle reagerer ved at blive sure og fornærmede, andre syntes det er ok.

imageMen er det ikke ok at svare ærligt, når man nu bliver spurgt ? Det mener jeg, og vil du ikke have min ærlige mening, så skal du overhovedet ikke spørge mig. Vil du have et pleaser svar, hvor jeg skal svare sødt, hvis jeg ikke mener det, så er det altså ikke mig du får svaret fra. For jeg gider ikke. Jeg syntes det virker falsk. Hvis jeg kom og spurgte dig, ville jeg sætte pris på et ærligt svar. Jeg ville dø, hvis jeg troede du elskede rødt og havde anbefalet dig at fylde hele dit hjem med rødt interiør. For bagefter at finde ud af, at du kun havde sagt ja, fordi jeg gav udtryk for at farven var den mest effektive til at skabe dynamik og få tingene til at ske i dit liv, og samtidig boostede dit kærlighedsliv.

Jeg bliver også ked af det, hvis jeg spørger, og jeg egentlig gerne ville have vedkommende til at mene noget andet end det de gør. Men jeg bliver faktisk mere ked af at finde ud af efterfølgende, at de ikke har været helt ærlige. Jeg syntes også det er svært at sige nej til en invitation, hvor jeg egentlig ikke har overskud til at deltage, fordi jeg måske gør nogen kede af det. Men jeg prioriterer mig selv som det vigtigste i sådan en situation. Jeg har nemlig prøvet det modsatte. At gøre alt det jeg troede andre forventede, og sige ja, fordi jeg troede det var det bedste. Det er det bare ikke, for respekterer du ikke dine egne behov, så dør du for alvor. I din sjæl, der har brug for alle de skønne ting du elsker, og ikke alt det andre ønsker sig, af dig, eller det du tror de ønsker. Hvordan skulle andre kunne behandle dig med respekt, hvis du ikke respektere dig selv ? Du fortjener at blive elsket som den du er, med de meninger og holdninger du har, og ellers er det formentlig ikke kærlighed.

Og nej, du skal ikke nødvendigvis være ærlig hvis en veninde spørger, om du kan se hun har taget fem kilo på, hvis manden lige er skredet. Eller hvis du bliver spurgt, om du ikke elsker din kære tante Oda’s boller i karry, og det ikke er sandt. Med svar med en god portion fornuft og i de situationer hvor et ærligt svar gør en forskel for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *