Hvis du har oplevet at være gravid, så har du sikkert også oplevet, pludselig at se barnevogne og små nuttede babyer over alt. Vores opmærksomhed ændrer sig ofte, i det øjeblik vi ser de to steger på testen, eller måske allerede i det øjeblik vi beslutter os for at forsøge at lave det lille barn. Jeg kan huske, mens jeg var gravid, at jeg flere gange stod på arbejde, og selv de værste små skrigebabyer, uanset hvor højt og hvor længe de kunne skrige, når moderen febrilsk stod og forsøgte at få handlet. Det lød altid som den sødeste musik, og fik det største smil frem på mine læber. Jeg var total baby-tunet ind.

imageDa jeg for år tilbage begyndte at grave lidt dybere ned i hele Feng Shui verdenen og det der med at skabe et hjem for sjælen, så var det, hver gang jeg opdagene nye ting, fik nye indsigter og nye billeder af mit liv og mit hjem, som om der opstod en helt ny opmærksomhed. Ligesom alle de skrigende babyer jeg pludselig opdagede mens jeg var gravid, for der har sikkert ikke været flere end der havde været før. Men jeg så hele tiden nye ting i mit liv, som jeg ret ofte aldrig havde skænket en tanke. Ting jeg aldrig før havde set. Det føltes lidt som et par helt nye briller jeg havde fået på. Pludselig kunne jeg se nye skønne farver, de ændrede hele tiden styrke, så jeg pludselig så endnu skarpere. Jeg kan så tydeligt huske, at Ranvita la Cour på et tidspunkt sagde, at det hele var meget nemmere dengang man ingenting vidste. Så gik man bare rundt lykkeligt uvidende om det hele. Problemet var bare, at selv om mit liv var ok, så var jeg overhovedet ikke lykkelig inderst inde. Jeg elskede min familie, var glad for mit liv og mit job. Men mig selv, som jeg var inderst inde, uden min famile og mit job. Hvis jeg skulle stå alene, uden alt det andet til at identificere mig med, så var jeg ikke speciel god ved mig selv. Jeg glemte at prioritere mig selv. Jeg glemte at mærke ordentlig efter, glemte at slappe af når jeg havde brugt mig selv lidt for meget, passe min søvn når jeg var træt, spise når jeg var sulten og skabe de helt rigtige omgivelser der passede perfekt til mig. I det hele taget, det meste af alt det jeg rendte rundt og forsøgte at gøre for alle dem jeg elskede, det glemte jeg at gøre for mig selv. Dertil kom alle de tårnhøje forventninger jeg konstant havde til mig selv. Jeg troede jo oprigtigt at det hele var strengt nødvendigt, jeg havde bare lige glemt at koordinere og afstemme. For hende jeg troede jeg gjorde det hele for, hun havde slet ikke behov for alt det jeg gjorde. Hun havde aller mest brug for kærlighed, nærvær, omsorg fra sig selv, og et hjem der kunne hjælpe hende med det.

Den bedste gave du kan give dig selv, det er opmærksomhed, omkring dig selv. Det er at lære dig selv at kende, på ny, og finde ud af hvad du har brug for. Jeg garanterer, at det bestemt ikke bliver en kedelig rejse. At genfinde en masse skønne ting, som du måske havde glemt hvor højt du elskede, det bringer stor glæde i dit liv. Det kan også til tider føles som lidt af en udfordring. For pludselig skal vi til at forholde os til alting på en hel anden og meget mere bevidst måde. Du kan ikke bare køre på auto, og bare gøre som alle andre, du må selv finde ud af, hvad der er det bedste for dig. Til gengæld får du fuld valuta for alle pengene, for der er intet der føles mere værdifuldt, end det der genkendes og elskes af din sjæl. Som vi hele tiden udvikler os i livet, så vil vi også have behov for at vores omgivelser følger med, vores holdninger, meninger, ønsker og drømme. Så ja, det var bestemt nemmere da man intet vidste. Men tro mig, intet vil føles mere givende i dit liv end at finde det bedste for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *