Velkommen tilbage efter påsken, jeg håber du har haft nogle rigtig skønne dage.

Jeg har holdt fri hele påsken, i hvert fald på nogle områder. Jeg var godt nok på arbejde de tre hverdage inden påskedagene, og har fejret fødselsdag for junior, der fylder fem år på torsdag. Men jeg har  hverken indrettet om, været kreativ eller alt det jeg normalt nyder at bruge min tid på, og som også er en stor del af det der foregår her på bloggen, og så alligevel.

imageJeg har tidligere nævnt, at der i juniors børnehave hænger en seddel om tøffetid. Om hvor vigtigt det er at skabe tid til at kede sig, at lave ingenting og bare tøffe rundt. Det er lige præcis det vi har lavet i ferien, og det er lige præcis det vi ind imellem har aller mest brug for. For mig sker der i hvert fald noget helt unikt hver gang. Det er nemlig ikke sådan, at det hele går i stå så snart vi sætter os ned uden noget formål eller uden nogle planer. Det gør, at vi langsomt kommer lidt mere ned i gear, lidt mere ned i kroppen, i stedet for altid at være handlende, skabende og målrettede mod et bestemt resultat. Det giver plads til kreativitet, spontanitet og glæde uden nødvendigvis at skulle præstere først. Det giver plads til nye, skønne ideer, fordi vi ikke er fyldt op af alle de normale tanker vi har om hvad vi lige skal nå at have lavet først. For hvis vi altid er fyldt op af opgaver, og tanker om hvad vi lige skal have overstået først, så er der sjældent plads til nye ting.

Hvis du bekymrer dig om dine børn, så er det lige nøjagtig det program du putter ind i dem de vil forvente. Har de været vant til aktiviteter og at blive serveret med underholdning konstant, så er det også det de forventer der skal ske. Men ofte er det børn har aller mest brug for, samvær og nærvær, specielt hvis jeres hverdag er ekstra presset. Jeg tror på, at det giver mere trygge og glade børn. Du kan sikkert godt mærke følelsen af samvær og nærvær med dem du elsker i din krop, og du er trods alt voksen. Så bare forestil dig hvor meget det betyder for et barn.

Du har garanteret hørt om folk der tager til stille og rolige steder for at være alene hvis de f.eks skal skrive på en bog eller laver musik. Bare for at få den nødvendige ro til at lade inspirationen blomstre, og selv om vi måske ikke nødvendigvis behøver opsøge øde sommerhuse eller klostre med taleforbud, for at blive inspirerede, med mindre vi nu virkelig gerne vil skrive en hel bog. Så burde vi måske blive lidt bedre til at hive stikket ud, bare en gang imellem. Når du måske kan mærke at du begynder at mangle lidt energi, går lidt død i hverdagen eller bare føler dig kørt lidt fast, så er det måske det du skal prøve næste gang. Du må bare love dig selv, at du ikke bare planlægger andre ting når du nu endelig har fået luft i kalender. Ingen voldsomme gastronomiske projekter, ingen store rengøringsprojekter, og ingen nye aftaler, bliver du spurgt, så har du allerede en aftale med dig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *