Det er ikke helt tilfældigt, at jeg flere gange har skrevet om vigtigheden af et smukt indgangsparti. For det er unægteligt her det hele starter, det er her energien starter med at finde ind i dit hjem. Det er her du har det første møde med dit hjem, hver eneste gang du kommer hjem, og her alle andre ser dit hjem, og egentlig også ser et ret tydeligt billede af hvem du er og hvad du står for.

Men hvad fanden gør man så lige, når eneste genkendelse er en mikroskopisk dymolap med dit navn på. Kan energien overhovedet læse hvad der står på den lille seddel ? Hvis det er alt der må være ved din dør, fordi du ikke selv bestemmer ? For det første, så sørg for, at selv om det så kun handler om en simpel dørmåtte du må have, så vælg den skønneste, lækreste dørmåtte du overhovedet kan finde. Må du lave dit eget smukke dørskilt og sætte det på døren eller væggen, så gør det. Hænge en plante eller en skøn figur på væggen. Om det så bare er en skøn hjemmelavet trylledejsfigur du selv har lavet, eller en lamineret tegning, så er det så meget mere dig, end den kønsløse og intetsigende væg.

imageHvilken energi du kommer og tager med ind i dit hjem, det er bestemt heller ikke ligegyldigt. Hvis du evig og altid bare tænker dårligt om dit sted, så hjælper det overhovedet ikke. Elsk dit sted, for det det er. Selv om du måske i virkeligheden drømmer om noget andet, så elsk dit indgangsparti som det er, og sørg for, at der i det mindste er en enkelt lille ting der gør dig glad. Jeg var overbevist om, at jeg skulle flytte til et skønt lille rækkehus, med græsplæne, hæk og staudebed. Med plads til hygge og leg i haven, men sådan blev det ikke i første omgang. Til gengæld har vi fået legeplads lige uden for vores køkkenvindue, med en lille bænk og græsplæne, og tre mere indenfor meget kort afstand. Vi har fem minutters gang til et stort grønt område med havepavillon. Og vi har fået vores helt egen udestue på første sal, med skydevinduer så vi kan åbne op på alle de skønne solskindsdage. Med plads til både oliventræ og tomatplanter, og lur mig, om jeg ikke kunne finde på at hænge florlette gardiner op i loftet, som vores eget lille sommerresidens med telt og bløde puder. Jeg hader allerede alle de blomster jeg ikke kan plante på terrassen i år, og alle de timers arbejde jeg går glip af i haven, til gengæld så elsker jeg alt den tid jeg formentlig får til overs. Tid til nærvær og samvær med alle de mennesker jeg kender, med mig selv og mit kreative univers. Det skulle undre mig meget, om der ikke dukker endnu flere fantastiske ideer op undervejs, når først jeg kommer i gang.

Som en mindre lille bonusinfo, så glemt alt om kedelige prøvetæpper, standardmåtter og tilklippede gulvtæpper. Den plads jeg har foran døren er så begrænset, fordi man også skal forbi op til anden sal. Men til min store glæde, fandt jeg hos min lokale møbelhandler små prøvetæpper, der passede perfekt til min fordør. Han var så sød at forære mig en lille sisalprøve til at starte med. Men ved du, at der også findes små prøvetæpper i alverdens andre farver, mønstre og kvaliteter ? Jeg har bedt ham forsøge at skaffe det skønneste lille røde prøvetæppe, som et kraftigt ægte tæppe, og med små kvaster i hjørnerne. Farven rød er naturligvis ikke helt tilfældigt, og selv om jeg normalt ikke er mest begejstret for den røde farve, så er det altså nødvendigt i denne meget kedelige opgang. Der er grønne vægge, meleret sten/beton gulve og trappetrin, og jerngelænder. Det eneste jeg ellers har, er en søm på døren, så hvad den skal bruges til af skønne sager, det arbejder jeg stadig lidt på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *