Forleden dag havde jeg et tidligt eftermiddagsmøde, hvilket betød, at jeg havde knap en time til overs, inden jeg skulle hente junior i børnehaven. Jeg har den sidste uges tid haft lyst til at skabe ny energi på badeværelset. Så jeg fik vasket håndklæder, bademåtte og bruseforhæng. Gjort rent, pudset vindue og vasket gulvet. Men jeg startede med at tømme hele rummet, for stort set alt. En ting er, at det er meget nemmere at gøre rent og vaske gulv når rummet er tomt. Men jeg elsker faktisk ret meget det der med at indrette mine rum på ny. Få et overblik over rummet uden ting og sager, og på ny tage stilling til, hvad jeg ønsker at have i rummet. Jeg var egentlig udemærket tilfreds med rummet, og har udelukkende ting jeg elsker i det rum. Men tingene har nogen gange brug for ny energi, et andet sted, sammen med noget andet, eller måske oven i købet holde en lille pause.

imageNår du skal indrette et rum helt på ny, så start med at danne dig et overblik over rummet. Vi har ofte en tendens til at stille tingene tilbage på nøjagtig samme sted, det har jeg også selv. Specielt hvis tiden pludselig render fra mig, eller jeg ikke lige har overskud til at tænke mig om, når der pludselig løber andre projekter til. Jeg kan faktisk godt finde på at trække projektet lidt ud. Specielt hvis jeg kan mærke, at jeg har brug for lidt forandring. Derfor starter jeg også ofte med, kun at flytte ca halvdelen af mine ting tilbage igen. I hvert fald lige i en dag eller to. Så kan jeg nemlig lige gå og fornemme lidt, hvad det er der måske mangler, eller flytte lidt rundt på det der allerede imageer sat tilbage i rummet. Er rummet først fyldt op med ting igen, så kan det være næsten umuligt at se nye muligheder. Det behøver ikke være noget særligt, der gør en verden til forskel. Bare det at få fjernet nogle enkelte ting, der måske ikke skal være i rummet mere, vil med det samme skabe ny energi. Jeg har sådan nogle kludetæpper i læder. Bare det at bytte det sorte ud med det brune eller det beigefarvede jeg har liggende andre steder i huset. Måske skifte et par blomsterpotter i brune ud med et par sorte og så måske en eller to nye potteplanter eller nogle jeg har stående et andet sted i huset, så har jeg uden noget særligt skabt skøn ny energi på badeværelset.

Har du ikke lige overskud eller tid til badeværelset, så start med spisebordet, køkkenbordet eller et hjørne i stuen. Men gør dig selv den tjeneste at tømme og rengøre området først. Resultatet vil føles langt skønnere uden nullermænd. Ellers kan det let komme til at føles lidt som at gå beskidt i seng, i dit skønne nyvaskede sengetøj. Det holder ikke ret længe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *