De kære børn, vi vil gerne have dem til at rydde pænt op, høre efter og tale ordentligt. Men det hjælper meget sjældent at løfte pegefingeren et par gange, og så er den klaret.

I Feng Shui ser man på børnenes værelse, lidt som et område udenfor boligen. Det betyder, at man ikke skal begynde at arbejde med rosafarvet tapet og kærlighedssymboler, hvis juniors værelse ligger i kærlighedsområdet. Børn har også, lige som alle os andre, brug for deres eget rum. Det betyder også, at hvordan det skal se ud, det bør de også selv have indflydelse på. Selvfølgelig er det ikke hensigtsmæssig at rummet til sidst ender som sundhedsskadeligt, fordi der aldrig bliver ryddet op, gjort rent, luftet ud og fjernet skrald. Men i hele den proces der finder sted fra barn til voksen, om at finde sig selv, vokse og udvikle sig, som det unikke menneske man er. Så tror jeg ikke på, at det gavner specielt meget at få presset alle de voksnes mening ned over hovedet, på dette helt specielle sted, sit helt private, eget sted. Der er til tider, nok af forventninger, krav og meninger man skal forholde sig til fra omverdenen.

Men hvad gør man så ? For man har vel også et ansvar for deres velbefindende. Vi ved jo godt som voksne hvor dræbende, drænende og energikrævende rod kan være, specielt hvis det får lov til at vokse sig stort. For det gør det med garanti, hvis det ikke bliver taget i det små, og til sidst kan man næsten ikke overskue at komme i gang.

Gå forrest med dine gode intentioner. Der er intet så skønt som en, hvem bliver færdig først – ryd op leg, mens de er små. Gå i gang, i stedet for at diskutere med et barn der siger nej. Bliv i den gode stemning, i stedet for at diskutere, det får hurtigt barnet til at forbinde oprydning med noget negativt. Hjemme hos os har vi netop sorteret gammelt legetøj som junior ikke gad mere fra, og solgt det, så han selv kunne vælge nyt han ville købe for de tjente penge. Det gør, at værelset ikke fyldes med ubrugt legetøj, og han lære at skille sig af med det han ikke længere bruger, til fordel for noget nyt og bedre.

Vær kreativ, spændende og legende i din indretning. Der er ikke noget børn elsker så meget som kreativitet og leg. Så ser de dig lege og være kreativ i din indretning, får de også lyst til at være med. Enten begynder de pludselig at skabe positive forandringer selv, eller også kommer de og beder om din hjælp.

Jeg er sindsyg dårlig til rod, og har brugt oceaner af tid på at rydde op og lave om på princessens værelse, for at gøre det så overskueligt og nemt som muligt. Men piger er ofte meget kreative, og roder næsten konstant, det gjorde jeg bestemt også selv, og gør det stadig når jeg er i gang med alverdens projekter, nu kan jeg bare godt finde ud af at rydde det hele op igen. Nu er hun teen, og aldrig har jeg blandet mig så lidt i hendes oprydning på værelset. Til gengæld har hun aldrig været så god til at rydde op, som nu. Det kan stadig godt ligne total kaos, hvor man bare ligger tøjet på plads i skabet, og hurtigt lukker døren igen.

imageimage

Efter at jeg havde haft et par omgange med malerpenslen i baggangen og på et andet værelse, og en masse skønne indretningsideer i begge rum, var hun pludselig gået i gang med endnu en omgang oprydning. For det første smitter det af på omgivelserne, når vi begynder at skabe forandringer i vores hjem. For det andet, så skabte det så meget skøn energi, og plads til nye skønne drømme og forandringer, at efter nøjagtig 7 dage, så så værelset sådan ud i stedet. For hvem vil ikke have et lækkert hjem, og et skønt værelse. Så at kunne skabe plads til nye drømme, om forandring på værelset, det sætter så afgjort gang i en masse skønne energier.imageimage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *