Jeg har sådan et fast ritual hver weekend. Der er hverken noget særlig specielt eller mirakuløst, men handler egenlig mest om at få vasket mit hår. Den der skønne høstak jeg er velsignet med, den er lidt lettere at leve med, hvis jeg en gang imellem sætter tid af til den helt store tur med to gange hårvask, hårkur og balsam. Det kræver bare, at jeg afsætter mindst 15 min, for at få en ordentlig effekt, og det får jeg altså sjældent gjort til hverdag. Jeg har stort set brugt de samme hårprodukter, helt fra før jeg blev gravid, udelukkende med naturlige ingredienser, og denne ene gang om ugen bruger jeg en ekstra fugtgivende der desuden indeholder mentol. Det giver næsten samme forfriskende effekt til hovedbunden, som at tage en viks når man har ondt i halsen.

Det der gør det hele til noget helt specielt, det er alt den skønne luksus jeg kan proppe ind i de 15 minutter jeg tilbringer på badeværelset mens hårkuren skal virke. Fjerne hård hud på fødderne, smøre fødderne ind i lækker fed creme, eller opgradere lakken på tæerne. Fjerne lidt hår på benene, give ansigtet en ekstra omgang pleje og creme. Eller bare nyde lidt stearinlys, skøn musik eller en kop lækker the.

imageDet er ikke altid vi behøver alt mulig lækket for at føle os skønne. Men det hjælper til gengæld  ekstremt meget de der dage, hvor du måske føler dig mindre begejstret. Det at investere lidt tid på sig selv, det er for mig det der gør, at jeg har lettere ved at undgå at ryge total i kulkælderen de dage hvor humøret måske er lidt sværere at holde oppe. Jeg garanterer, at har jeg en dårlig dag, så kan jeg på ingen tid overbevise mig selv om, at jeg er total håbløs, hvis jeg ikke har sørget for at  passe og pleje mig selv.

Det er lidt ligesom det tøj vi har taget på. Det afspejler også ofte sådan som vi går og har det inden i. Til gengæld kan et fantastisk outfit redde enhver dårlig dag, det kan nærmest forandre dit humør bare ved at tage det på. Derfor går jeg heller ikke og gemmer på alle de ting, der ikke får mig til at føle mig skøn. Jeg har helt bevidst ikke forvasket og slidt undertøj, strømper, t-shirt og andet i mit klædeskab.  Lige så snart det ikke længer er lækkert og skønt, så ryger det ud, eller jeg bruger det helt bevidst til en tur i haven eller som malertøj, så jeg efterfølgende ved det er meget lettere at skille mig af med det. Så vil jeg heller nøjes med et mindre udvalg, hvis jeg ikke lige kan finde noget nyt jeg elsker. Uanset om det så bare er en almindelig t-shirt, jeans eller dit hjemmetøj, så kan det ofte gøres lidt skønnere, lidt smukkere eller lidt sjovere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *