At skabe et hjem for sjælen, handler for mig rigtig meget om at finde nøgler. Dine nøgler, der passer til din sjæl. Når vi skal skabe et hjem for sjælen, kan det være en rigtig god ide, at prøve at finde disse nøgler. Jeg har bla nøgler til min sjæl der stammer fra min barndom. Nøgler der minder mig om tryghed, omsorg og kærlighed, som gør, at når jeg kan bruge disse nøgler i mit hjem, så opstår der også helt automatisk denne følelse af tryghed, omsorg og kærlighed i mit hjem.
imageJeg havde, ud over mine bedsteforældre og mine forældre en “Faster” Karen, egentlig min mors faster, gennem hele min opvækst, som jeg tilbragte meget tid hos. En af de største grunde til dette var, ud over at jeg holdt uendelig meget af hende, var at hendes hjem var lidt som et drømmeunivers. Hun havde rejst meget af hendes liv, så hendes hjem bestod af krystallysekroner, malerier i guldrrammer, velourpolstrede møbler og hendes eget blomstermalet porcelæn. På reolen stod de mest fantastiske bøger, bla om fugle og blomster. Hele haven bestod at de skønneste blomster, grøntsager og frugter, for græsplæne, det havde hun ikke. Når jeg overnattede blev jeg pakket ind i varme uldtæpper, og jeg beundrede altid når hun om aftenen rullede håret op med klemmer, for at vågne op med de skønneste slangekrøller, bare for at få lidt fald i håret, og resten sat i knold. Hun serverede friskbagt franskbrød med rejer og kakao varmet op på komfuret. Jeg elskede hendes nærvær og overskud til selv de mindste ting i livet. Jeg elsker stadig duften af liljekonvaller efter utallige gåturer i skoven hvor vi plukkede dem. Bliver himmelsk ør i hovedet af duften af lyserøde nelliker som hun altid havde stående under hele tørresnoren. Hendes lille kommode på badeværelset rummede skønne duftende sæber, tandpasta der havde helt sin egen smag, og polersæt til neglene.

En magisk og fortryllende verden, der stadig kan mærkes i min sjæl. Derfor oplever jeg også den samme følelse af tryghed, omsorg og kærlighed når jeg omgiver mig med nogle af disse ting i mit hjem. Jeg har bestemt ikke nogen intentioner om at skabe et hjem som hendes, det var hendes hjem der afspejlede hendes personlighed. Jeg har også brug for helt andre ting der passer til min personlighed. Men jeg elsker at gå i haven og plukke liljekonvaller eller dufte til mine nelliker. Når jeg lægger mit hoved på mine bløde velourpuder i mit soveværelse, så føler jeg mig tryg som når jeg sad i hendes røde velourpolstrede øreklapstol. Og når jeg hælder varm cacao i hendes håndmalede kopper, så er det næsten som at være tilbage på besøg.

Alle de vidunderlige minder, gode oplevelser og følelsen af tryghed, omsorg og kærlighed, dem husker min sjæl. Derfor er det vigtige nøgler i mit liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *