Hvert år, til januar, bliver vi ofte bombarderet med nye motionsvaner, slankekure, sunde madvarer og andre gode forslag til sunde forandringer i vores liv, fra ugeblade, magasiner og tilbudsaviser. Det virker også som en oplagt mulighed, at starte et nyt år med sundere kostvaner, mere motion og et bedre liv, uden dårlig samvittighed.

Desværre sker der også ofte det, at vi falder i med et brag, efter en kortere periode. For det første, er det de færreste der magter en komplet livsstilsændring på så kort tid. For det andet, så kan selv de bedste intentioner om sund kost og motion virke fuldstændig uoverskuelige, når hverdagen pludselig melder sig.

Start derfor stille og roligt, og i et tempo der passer til dig, din hverdag og med størst mulig chance for succes. Put små overkommelige projekter ind i din hverdag og det liv du allerede lever. Måske er det at tage cyklen eller gå i institution med børnene eller på arbejde, i stedet for at tage bilen. Måske er det en dag om ugen, hvor i starter med at gøre kosten sundere. Eller måske skal i fremover bruge en fridag ved havet, i skoven eller i parken i stedet for en tur i biffen. Start med en lille ændring, og lad den få lov til at blive en integreret del af din hverdag inden du laver om på mere.

Det tager tid at skabe nye vaner. Vi kender de andre fastgroede vaner så godt, at det tager lang tid at erstatte dem med noget andet i vores bevidsthed. Men lige som vi engang lærte at børste tænder, og de færreste i dag ville drømme om at undlade, så kan nye vaner også læres, det kræver bare tid.

imageJeg har feks koblet min ansigtspleje morgen og aften på min tandbørstning. Det har krævet vedholdenhed og nogle helt faste rutiner, for hold op hvor glemte jeg  det førhen mange gange. Jeg renser huden med en svamp, og smører derefter øjncreme og serum i ansigtet, mens jeg skyller mund. Så børster jeg tænder og bruger tandtråd. Og til slut smører jeg ansigtet ind i creme. Alt bliver fundet frem, inden jeg går i gang, for så ved jeg, jeg ikke stopper halvvejs selv om jeg er træt eller har travlt. Det tager under 10 minutter, og det gør mig glad, fordi jeg kan mærke en kæmpe forskel med den hud jeg nu engang har.

Glem for en stund ideen om et fuldstændig ryddeligt hjem. Gemmer du det hele væk, så er chancen for at du glemmer det også meget større. Jeg syntes ikke bøtterne med vitaminer og kosttilskud er specielt kønne, men stiller jeg dem væk i skabet, så husker jeg dem kun ca hver anden dag. De står ved siden af kaffemaskinen, på en fin gammel træbakke, så det stadig er nemt at tørre bordet af. Når jeg sætter kaffekanden på plads hver morgen inden jeg kører på arbejde, så husker jeg også at tage mine vitaminer.

Sæt små overkommelige mål for dig selv, så du oplever succes og kommer helt i mål. Det giver lyst til at fortsætte, når forandringen ikke føles så voldsomt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *