Er dit hjem også farveinddelt på alle leder og kanter eller kan du ikke sove med mindre alt står på sin retmæssige plads ? Dette var overskriften på en af de artikler jeg modtog på mail fra boligmagasinet i går, efterfulgt af billeder af bla farvesorterede bøger i en bogreol. Biler parkeret i farveorden på en parkeringsplads og farveinddelte sider med aps på mobilen.

imageHvis du kender bare en lille smule til perfektionisme i dit liv, så ved du sikkert også, hvor dræbende denne lille charmerende last kan være. Ikke nok med, at det sikkert gør vores nærmeste dybt frustrerede, med mindre de har det på samme måde, så er det fuldstændig umuligt at ignorere.

Jeg havde engang den luksus, at jeg hver uge havde en dame der kom og gjorde rent et par timer, mens jeg var på arbejde. Det burde være så skønt at kunne vende hjem til et rent hjem, og hvor burde jeg skamme mig over ikke at være taknemmelig for at det var muligt. Problemet var bare, at i stedet for at nyde mit rene hjem, når jeg kom hjem, så var jeg nødt til at gå rundt og sætte alt ting på plads, før jeg kunne slappe af. Jeg prøvede virkelig at være tilfreds og sætte pris på det. Men det endte med, at de penge vi brugte på rengøring, dem måtte vi i stedet bruge på mere hjælp i butikken, så jeg kunne holde fri de timer, og selv gøre det.

imageProblemet er nemlig, at selv om du kan lære at slægge lidt på dine egne regler, så slipper det dig aldrig helt. Jeg har støvsuget med en lille baby i bæresele på maven Gud ved hvor mange gange, fordi jeg ikke kunne klare nullermænd og krummer på gulvet. Men jeg har også fundet ud af, at jeg ikke bliver mere lykkelig af rene gulve. I dag kan jeg godt lade det ligge, for jeg vil hellere nyde tiden med min familie eller ting der virkelig skaber glæde i mit liv. Til gengæld elsker jeg stadig at omgive mig med skønhed i mit hjem. Med system og orden, der giver ro og overblik, som når jeg gør noget ekstra ud af indretningen i mine skuffer og skabe. Og mine ting, de står stadig helst på deres retmæssige plads, så jeg kan sove godt om natten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *