I dag er det den 6. December. Det er samtidig også 2. søndag i advent. I dag skulle jeg egentlig have pyntet lidt mere op på terrassen. Med de smukke lærkegrene og kogler som vi samlede i skoven i går. Og mere lys, lige som vi i dag skal tænde to lys i adventskransen. Men det stormer stadig ret kraftigt udenfor, så indtil videre må det vente lidt, indtil risikoen for at det hele blæser væk igen, er i hvertfald lidt mindre.
imageJeg elsker jo naturen, og tanken om at kunne hjælpe de små dyr derude lidt på vej, hvis kulden pludselig for alvor skulle komme, det syntes jeg er rigtig skønt. Glæden ved at kunne iagttage de små dyr der render rundt udenfor, mens vi sidder indendørs bag de store vinduer, det elsker jeg. I foråret havde vi en lille hareunge der fast kom på besøg flere gange om dagen. Enten hoppede den rundt omme på terrassen på bagsiden af huset, eller også lå den foran ved vores fordør i skjul af en række lavendler og lignede nærmest en der lige tog sig en lille lur. Fuldstændig ligeglad med at vi gik forbi.

Når jeg vælger at pynte op med kogler og grene her til jul, så er det, ud over at jeg syntes det er meget smukt, fordi jeg gennem årene har brugt mindre og mindre pynt, altså almindelig julepynt. Jeg har stadig hængt lidt glaskugler og andet pynt op, men ellers er det meget begrænset. Jo mere bevidst man bliver omkring, hvordan alle vores ting påvirker os, jo mere finder vi måske også ud af, at ting i deres naturlige form, altså ting fra naturen som blomster, grønne planter, rustikke træting, pels mm fra dyr og potter af ler rummer en meget naturlig og meget behagelig energi. Det føles bare altid rart at omgive sig med sådanne ting i sit hjem, sådan er det i hvert fald for mig. Måske er det ikke helt uvæsentligt at huske på, at vi oprindelig har levet i naturen engang. Uden disse særdeles veludstyrede bygninger vi i dag lever i. Med varme i gulv og radiatorer, drikkevand i vandhanen, en blød seng at sove i og et måske lidt for kontrolleret indeklima, med diverse plasticdampe og opløsningsmidler.

Det har aldrig været så populært som nu, med rustikke træmøbler, gevirer og lammeskind, og store grønne planter i boligindretningen. Måske ikke helt så underligt, efter år med forbrugsfest efterfulgt af finanskrisen. Så vi alle kan komme lidt tilbage til rødderne og finde jordforbindelsen igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *