Som barn kan jeg huske, at vi hvert år op til jul altid skulle igennem den faste hovedrengøring, specielt i køkkenet. Hjemme hos min bedstemor sad vi altid ved spisebordet og pudsede messing og sølvtøj. Der hjemme blev alle skuffer og skabe tømt, det hele ryddet op, sorteret og vasket af, og sat fint på plads igen.

Ideen er faktisk meget god. For det første, så er køkkenet det sted hvor vi opbevarer alle vores fødevarer, og det er fantastisk at få fjernet alt snavs, kasseret for gamle madvarer og ting vi ikke længere har brug for. For det andet så er julen og det efterfølgende nytår ligesom enden på det forgangne år, og snart starter vi på et helt nyt år.  Kineserne lever efter den filosofi, at alle opstartede projekter, de bør afsluttes inden årsskiftet, og ikke tages med ind i det nye. Som at viske tavlen ren, og starte på en frisk, uden projekter der giver dårlig samvittighed eller som måske burde være afsluttet for længst.

imageTænk at kunne starte et helt nyt år, uden irriterende ufærdige projekter. Som når du starter på den der sprit nye kalender for det nye år, fyldt med skønne blanke sider du kan fylde ud med lige præcis det du går og drømmer om. Eller du kunne stå i det der skønne, lækre køkken. Kun med de ting du virkelig elsker, masser af plads, skønne friske råvarer og mulighed for at lave den skønneste, lækreste mad.

Det kan for øvrigt med fordel overføres til alle områder af dit liv, og alle rum i din bolig. Uanset om du foretrækker at gøre det op til jul eller i løbet af året. At gøre status, at tage alle dine ting i hvert eneste rum op til overvejelse, om det fortsat skal være en del af dit liv, om du behøver det længere og om det gavner dig i dit liv, og der du gerne vil hen. Samtidig kan de valg du tager i hverdagen, sådan som du lever dit liv, din hverdag og om du handler ud fra de ønsker og drømme du gerne vil nå i livet, være gavnlige at tænke lidt nærmere over en gang imellem. En skøn lille hovedrengøring af dit hjem og dit sind.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *