Før
Før

Næppe har jeg afsluttet et projekt, før nye ideer dukker op. Når jeg fx er i gang med at male i et rum, opstår ideer om at male en væg mere, flytte lidt rundt på tingene, eller skabe den skønne stemning jeg har fået skabt, et andet sted i mit hjem også. Som nu mit fine indgangsparti pyntet op med lys. Jeg fik også, med det samme lyst til at skabe samme skønne stemning på terrassen, de steder jeg kan se inde fra huset. Jeg har allerede sat lys flere steder på terrassen, men pludselig står alle skønne efterårsblomster som halvvisne, og springer i øjnene, når jeg kigger der ud. Nu hvor frosten var af jorden, var det oplagt at gå i gang inden den atter kom tilbage.

Efter
Efter

Lyder det bare en lille smule bekendt, så kender du måske også til det problem der ofte følger med. For hvornår skal vi bare lade vores ideer ligge lidt, for det skal vi, bare en gang imellem. Ikke alle ideer skal nødvendigvis føres ud i livet, lige med det samme, i hvert fald ikke nødvendigvis konstant. Det er enorm besværligt at male hele stuen, hvis du aldrig har fået hentet malingen ved farvehandleren, eller ikke har nogle pensler. Det bliver måske en smule kaotisk og stressende at påbegynde hovedrengøring i køkkenet, hvis hele familien kommer til middag dagen efter. Og uanset hvor meget drive vi nu engang er udstyret med, så har tingene rigtig godt af lige at lande lidt, inden vi fortsætter.

Planlægning, prioritering og vurdering af hvert enkelt projekt kan være en kæmpe hjælp til at holde fokus. Og Gud hvor er det kedeligt og spild af tid, når man bare gerne vil videre. Men planlægning er med til at sikre dig, at du når i mål. Prioritering gør, at du ikke render rundt og bruger en masse energi på mindre vigtige ting, og så måske aldrig får gjort det der var aller vigtigst for dig. Og til sidst vurdering, der i hvert fald for mig, handler om at vurdere hvert enkelte projekt. Hvad er prisen.. Må du undvære tid med familien, for at få tid til at klare projektet, undvære ferie eller andre ting for at få råd, eller mister du søvn, afslapning eller ting du elsker at gøre for at komme i mål. Vær sikker på, at det er det hele værd. Ellers kan det altså ikke betale sig. For du vil altså ikke føle ret megen glæde når du har afsluttet projektet, hvis du i stedet føler du har mistet noget mere værdifuldt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *