Kender du det, at du ind imellem glædes over de mest mærkværdige ting ? Ikke at du ikke selv forstår det, men i andres øjne ser det måske lidt mærkværdig ud.

imageJeg kender det, måske lidt for godt. Når jeg fx bliver helt varmt om hjertet, når det endelig lykkedes at finde roser i min helt specielle yndlingsfarve hos blomsterhandleren, de der store, kraftige, ikke bare de alm i bundter vi altid har i butikken. Det kan udløse en helt række af skønne oplevelser, der altid starter med et enormt stort løft af glæde og humør. Eller når jeg efter, hvem ved hvor mange måneder har haft både to forskellige blomsterhandlere og til sidst gartneren til at forsøge at skaffe mig en helt speciel grøn plante. Speciel fordi den ikke helt er landet i Jylland endnu, og derfor ikke lige er helt tilgængelig. Så kan jeg næsten ikke få armene ned igen, som et barn der glæder sig til juleaften, så stærkt påvirker det mig. Jeg kan næsten mærke boblerne i maven når gartneren endelig har skaffet dem, og kan næsten ikke vente på, at jeg kan komme til at hente dem.

Det der også sker, samtidig med denne lidt mærkværdige glæde, det er næsten magisk. For denne enorme glæde jeg har, ved lige netop disse ting, det er lige præcis det der gør, at jeg ved hjælp af dette skal skabe små mirakler i mit hjem. Jeg oplever nemlig de samme små bidder af glæde og bedre humør hver gang jeg ser på disse ting i mit hjem. Hver gang jeg passerer dem, eller de lige fanger mit øje. Det er også derfor, det meget stratetisk kan anbringes på helt bestemte steder i mit hjem. Der hvor jeg opholder mig meget, der hvor jeg gerne vil opleve denne enorme glæde og bare føle mig godt tilpas.

Når der i fagsprog tales om at male grønt i helbredsområdet eller sætte et pengetræ i rigdomsområdet, indenfor Feng Shui, så er det lidt groft sagt, lige præcis de her mærkværdige ting, det drejer sig om. Det behøver ikke kun være ting der vækker stor glæde i dig. Det kunne lige så vel være ting der fx gav dig lyst til at leve sundt eller føle dig rig. Det handler kun om dine helt specielle mærkværdige ting, det der virker på dig og det du gerne vil have mere af i dit liv.
imageBlomster og planter, det er lidt som at vælge den nemme løsning, for det virker altså hver gang, og så er det alligevel ikke helt så nemt. For får du ikke passet dine blomster og planter, så det står og visner, så virker det altså overhovedet ikke alligevel. Er du lidt mere kreativ, så begynder du at undersøge, hvad det er for mærkværdige ting der lige præcis virker for dig, hvis du ikke allerede ved det. Og det kan altså godt tage lidt tid. Det er nemlig sådan, at får vi ikke skabt en form for forbindelse til de der længsler og behov inde i os selv i vores hverdag, så går vi lidt og glemmer det. Så er det altså bare at begynde at grave det frem fra dit indre igen, for alle svarene de ligger godt gemt der inde. Besværligt tænker du måske, for det kræver om noget, at du får skabt tid og ro i dit liv til at finde svarene. Til gengæld, så vil du kunne skabe et hjem for sjælen, et sted hvor det føles rart at være og du kan slappe af. Samtidig, så vil det blive langt lettere for dig i fremtiden, at styre uden om det der egentlig ikke gavner dig eller måske hurtigt ender som ligegyldige ting.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *