imageFørste søndag i advent, det betyder her hos mig, at der så småt er pyntet op til jul. Jeg skifter altid ud i mine krukker ved døren, pynter op med gran og lys, og meget gerne så det står klar til denne dag. Jeg laver adventskrans, og pynter op i mit hjem. Men måske ikke nødvendigvis i helt traditionel forstand. Min adventskrans er den samme, nu på fjerde år. En krans med bark og kaninpels, lidt fyrregrene og fire hvide lys. Sidste år kom der lidt ekstra pynt på. Jeg havde kort tid forinden fundet en ny farve i mit liv, den rosafarvede, se der hoppede pludselig lidt roser og hyacinter på kransen også.

Men jeg har stort set ingen røde nisser. Jeg pynter primært op i samme stil som mit hjem ellers ser ud til hverdag, og der har der altså heller aldrig været noget rødt at finde. Til gengæld finder jeg lidt mere frem af det jeg i forvejen har, og som jeg elsker at have i mit hjem. Flere blomster, flere stearinlys og de traditionelle ting som vi forbinder med julen som mistelten, julekugler, lyskæder og hyacinter. For mig handler julen ekstremt meget om traditioner, derfor er det også de samme gamle traditioner og det der er med til at skabe julestemning for mig. Vi bager småkager, spiser risengrød eller æbleskiver, laver konfekt eller mødes til de sædvanlige gamle traditioner. Det handler også rigtig meget om stemning, når vi i år skal fejre julen her hjemme. Når træet står pyntet, og vi begynder at fylde pakker under, med den skønne duft af gran. Duften i køkkenet, når jeg laver både kalkun og and i ovnen, bruner kartofler eller laver den der kaloriebombe til sovs jeg ellers stort set aldrig laver til hverdag.

Julen må gerne føles som noget særligt, noget helt specielt. Som at skrue lidt ekstra op for hyggen, den gode stemning, og det skønne samvær med familien. Før junior kom til verden var vi altid i kirke den dag. Jeg elsker at sidde der, med de smukke lysekroner, højt til loftet, den smukke udsmykning og skønne orgelmusik. Men jeg vil også have energi til at nyde dagen og være i stand til at slappe af. Så ingen stress. Ingen pressede tidsplaner, uoverkommelige projekter eller åndssvage ideer. Det handler som sagt om hyggen, den gode stemning, og det skønne samvær med familien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *