Du kender det måske godt. Rod der hober sig op, på køkkenbordet, på spisebordet, og  måske videre til andre områder af dit hjem. Ofte er det der, hvor vi lever vores liv mest,  at rodet hober sig op, vores aktive rod. For i det øjeblik vi er i gang, og vi lever vores liv, vil der også hele tiden opstå rod. Men det egentlige problem med vores rod opstår ofte først i det øjeblik vi ikke længere får taget os af vores rod. Når stakken af post og reklamer, vasketøj og ungernes legetøj ender på spisebordet, fordi vi ikke lige kommer videre med det. For så skal der måske laves mad, og ved spisetid skal bordet ryddes, og alt ovenstående ryger måske bare videre til et andet sted i huset. Du får måske smidt post og reklamer i den i forvejen høje stak af samme, uden overhovedet at have taget stilling til hvad der skal gemmes og hvad der skal ud. Vasketøjet ryger måske ind på sengen, men senere over på en stol, fordi du stadig ikke har fået lagt det sammen og på plads. Og ungernes legetøj ryger enten over i en allerede opstået bunke i stuen eller smidt hurtigt ind på værelset.

Uanset hvilken form for rod du står med, så forsøg så vidt muligt at tage det mens det er småt. I det øjeblik du er færdig med det, så forsøg at få det helt på plads, første gang. For rod skaber bare mere rod, hvis du hele tiden skubber opgaverne rundt foran dig. Det bliver måske svært at få ungerne til at lege på værelset hvis det aldrig er pænt og overskueligt, og legetøjet flytter måske til de andre rum, fordi ingen gider lege på et rodet og uoverskueligt rum.  Dit soveværelse ender i værste fald som et vaskerum, og til sidst kan du måske knap huske forskel på rent og beskidt.

Absolut INGEN mennesker burde sove i et rodet rum, uanset om du så påstår det er ligegyldigt fordi du bare skal sove. Luften der bør være frisk og let, og du bør kunne gå i seng og stå op uden påmindelser om manglende overskud, tid og en lille smule kaos. For ALT hvad der befinder sig i det rum er i virkeligheden det du går i seng med, hver eneste nat. For ligesom et anstrengt forhold med en evt partner der ikke længere giver dig sand nydelse og sommerfugle i maven. Så vil det ikke længere nære dig, men dræne dig og langsomt æde mere og mere af din energi. Din søvn er mindst lige så vigtigt som forholdet til ham du evt. deler seng med. Det er din livsforsikring, det der skal sikre din krops velbefindende, din evne til at yde og præstere, og at du har energi til at foretage dig noget som helst, overhovedet. Måske påstår du, at du i et presset program ikke har tid til at rydde op, men du har i virkeligheden slet ikke råd til at lade være. Den mængde energi du mister ved at leve dit liv omgivet med rod, overstiger langt den tid det i virkeligheden vil tage at rydde det op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *