imageFor omkring to måneder siden havde jeg en konsultation hos en vidunderlig kvinde. Hun havde en skøn og ret sikker stil, og var egentlig ikke i tvivl om, hvad hun kunne lide og ikke brød sig om. Alligevel havde hun specielt et rum, hun syntes voldte hende problemer. Hun havde endda fået råd hos en professionel indretnings konsulent, men alligevel var hun ikke helt tilfreds. Rummet var møbleret med de skønneste gamle møbler, musselmalet porcelæn og skønne gamle sølvting og krystalglas. Et rum med masser af personlighed og ting med sjæl, stemning og patina. Noget der næsten ikke kan købes for penge, men kommer, når man har gemt ting med historie.

Men det der slog mig med det samme, da jeg trådte ind i rummet, det var, at det var hende, der manglede i rummet. Hendes personlighed, hendes stil og hendes ynglingsfarver.  Det kan være så sindsyg svært at skabe det vi drømmer om, når vi skal kombinere vores egen historie med ting der allerede har sin egen. De lever næsten deres eget liv. Vi fandt sammen ud af, hvordan hun, med de ting hun allerede havde, kunne kombinere det med det der matchede hendes sjæl. Endda med hendes yndlingsfarve, der tilførte den stemning hun savnede i rummet.

imageHar du mange skønne ting som gamle sølvting, krystalglas eller porcelæn, kan det nogle gange være en fordel at samle dine ting i grupper. Lav en smuk opstilling med krystalglas, karafler, et par lys og måske en enkelt blomst. Brug dine gamle porcelænsskåle til blomster, eller grønne plante. En stor samling lysestager i samme materiale, giver mere ro, end to og to fem forskellige steder i rummet.

Da jeg for nyligt talte med kvinden igen, var hun stadig meget begejstret for de ændringer vi havde lavet. Vi havde brugt hendes egne ting, som hun allerede havde. Men nu kunne hun pludselig bruge tingene på en helt anden måde, i stedet for de bare stod til pynt. Samtidig var hun begyndt at ændre på små ting andre steder i hjemmet. Det er nemlig ofte sådan, at når vi begynder at flytte rundt på energien i vores hjem, anvende vores ting, i stedet for de bare står ubenyttet hen, så spreder den gode energi sig til resten af hjemmet. Vi får lyst til at ændre på andre ting også, fordi vi bliver mere bevidste om, hvordan tingene påvirker os, og hvor godt det føles af finde ny glæde ved de ting vi allerede har.

imageDet bedste var næsten, at hun efter bare en enkelt shoppetur havde sparet omkring 1500,- fordi hun i første omgang var blevet fristet af at købe et par ting. Men ved nærmere eftertanke kunne se, at tingene slet ikke passede ind i de nye ændringer hun havde fået lavet. Hun følte slet ikke, hun havde behov for tingene alligevel. Det er det skønneste ved at indrette et hjem for sjælen, syntes jeg. At genfinde glæden i det der allerede er dit. Ikke være afhængig af din indkomst eller ting du skal spare sammen til først. Alt det du behøver, for at skabe et hjem for sjælen, eksisterer allerede i dit liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *