Hvordan tager vi de rigtige valg i livet ? Hvordan beslutter vi, om vi skal tage afkørslen til højre eller fortsætte lige ud af livets landevej, når vi ikke ved hvad der venter os forude ? Vi tager alle valg i livet, mange valg hver eneste dag, store som små. Vælger vi den sunde mad der giver vores krop næring og energi, eller den nemme, måske usunde løsning for at spare tid eller penge til noget andet. Render vi rundt og stresser i hjemmet, for at skabe det perfekte hjem, eller lader vi det rode lidt, for at nyde samværet med familien. Hele livet handler om valg, rigtige eller forkerte, men i forhold til hvad. Det hele handler nemlig dybest set, om dig. Hvad giver det dig at vælge A eller B. Hvis du hele livet vælger en masse af det fra, du dybest set længes efter, det du drømmer om, og det der gør dig glad. Hvordan kan livet så være meningsfyldt, hvordan skal du blive glad og nære din sjæl.
imageEt meningsfyldt liv handler ikke kun om lykke og glæde. Livet rummer gode og dårlige oplevelser, glæde og sorg, succes og nederlag, op og ned, det er livets gang. Som naturen i dens naturlige cyklus. Med lys og mørke, varme og kulde, forårets vækst og efterårets forfald. Og se, naturen fortsætter igen og igen, i det uendelige. Efter efterårets forfald og vinterens kulde kommer foråret med spirende glæde og sol som om intet var hændt.
Jo mere vi vælger, ud fra frygten, fra angsten for hvad der kan ske af uheldige hændelser i vores liv. Jo mere lægger vi ofte også bånd på vores inderste drømme og håb. Drømmer du om et liv med nyt og spændende job, men frygter risikoen for nederlag, og vil hellere forblive i tryghedssonen. Så mister du også muligheden for udvikling, passion, større mening og glæde i dit liv. Handler du hele tiden til fordel for andre, tilsidesætter dine egne behov for at sikre andres velbefindende. Så risikerer du også at brænde ud, og miste din energi, fordi du aldrig bliver fyldt op med det der nærer dig.

Vi har alle brug for at kunne gøre noget for os selv, noget der giver os mening, glæde og energi. Tro på, at det der ligger på den vej i livet du vælger at følge, rummer noget, der er mindst lige så skønt som det du allerede har. Selv om vi møder isglatte veje, uvejr og mørke på vores vej. Så hav tillid til at du stadig er på rette vej, og lyset, solen og medvind venter på dig forude. Kun når vi er tro mod os selv, i vores valg, kan vi udvikle os som det menneske vi er. Vi må gerne fortryde vores valg og være kede af vi syntes vi kunne have gjort det bedre. Men prøv at acceptere, at du har truffet det valg du fandt som det bedste i øjeblikket. Vi er ofte klogere i morgen end vi var i går, og set i bakspejlet kan vores valg godt virke som forkerte. Men vi kan ikke bestille solskin i morgen bare fordi vi har inviteret til havefest. Og ligesom vejret, er livet uforudsigelig. Efter et voldsomt regnvejr kan himlen blive oplyst af de smukkeste regnbuer, og lige for enden ligger skatten. Hvis du ikke, bare en gang imellem, tager en chance, så det bare kilder en lille smule i maven, så udebliver den fantastiske følelse af at nå det uopnåelige også.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *