I Feng Shui siger man at ting taler. De ting du omgiver dig med i dit hjem fortæller noget om dig, men de fortæller også en hel del om den måde du lever dit liv på og hvordan du har det.

Når jeg nu fx påstår, at dit rod fortæller hvor god du er til at handle og få tingene gjort når det er nødvendig. Der findes ikke som sådan noget rigtigt eller forkert. Den måde vi har indrettet os på og hjemmets tilstand, det er bare et billede på det liv vi lever, og den situation vi befinder os i lige nu. Hvem kender ikke til perioder med mere rod i hjemmet efter sygdom eller et lidt for presset program i hverdagen. Som regel går det over igen, og vores hverdag bliver normal igen i takt med at rodet stille forsvinder. Men nogle gange kan vi godt sidde fast lidt for længe i en eller anden situation, og efterhånden kan det blive sværere og sværere at komme tilbage på rette spor igen.

imageDerfor kan det også betyde rigtig meget hvilke ting du omgiver dig med i dit hjem. Visne planter, lamper med sprungne pærer der ikke er blevet skiftet, ting der er i stykker, eller generelt bare alt det der ser forsømt og ødelagt ud. Det kan nemlig hurtigt blive det du identificerer dig med hver eneste dag. Så du til sidst også selv føler dig lidt vissen, forsømt eller ødelagt. Som om det er alt hvad du har fortjent i dette liv. Store grønne planter signalerer derimod sundhed, trivsel og vækst, og bare det, at du har brugt tid og energi på at passe og pleje dem, vidner også om, at du som person går op i at passe og pleje dig selv.

Ligesom de livstilseksperter, der kan åbne dit køleskab og fortælle om næsten alt fra politiske holdninger, uddannelse og job samt dine interesser i livet, ud fra indholdet. Så vil jeg med garanti kunne fortælle dig, hvordan det står til i dit liv lige nu, hvis jeg fik lov at snuse lidt rundt i dit hjem. Det kan faktisk være en fantastisk gave at give sig selv, hvis man føler sig lidt fastlåst og ønsker at få løsnet op på en eller flere problemstillinger i sit liv.

Ofte ser vi os næsten blinde på vores egne ting, og kan måske ikke rigtig mærke hvad det egentlig gør ved os længere. Jeg har også på et tidspunkt undervejs i uddannelsen haft besøg af en medstuderende på Happy Home Therapist uddannelsen, og selv om jeg havde arbejdet rigtig meget med at indrette mit hjem, så kunne hun også se ting i mit hjem som jeg overhovedet ikke selv havde set.

Til gengæld føles det som at få foræret en kæmpe stor gave, med sådan en konsultation af sit hjem. Ikke alene bliver du meget mere bevidst om hvordan du indretter dit hjem, så det støtter dig bedst mulig i dit liv. Men du lærer faktisk også dig selv meget bedre at kende. Du lærer at styre uden om fejlkøb og impulskøb, simpelthen fordi du bliver mere bevidst om din helt egen stil og det der glæder dig. Dit hjem bliver et skønnere sted at være, for dig. Det betyder også, at du finder både mere ro og glæde og bliver bedre til at elske dig selv. Hvilket efter min mening er den aller største gave du kan give dig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *