Den 1. December, dagen hvor vi tænder vores kalenderlys for første gang. Nedtællingen på de 24 dage begynder i dag. Uanset om du er til den klassiske dekoration, lyset i en enkel holder, eller overhovedet ikke har kalenderlys, så tænd et lys i dag, og de næste 23 dage frem til juleaften.

imageLys skaber hygge i disse mørke dage, hvor mørket starter allerede omkring kl 16 og helt frem til kl 8. En flamme der bevæger sig, med en kraft og liv. Lyset der skaber kontrast i mørket. Lyset der indeholder så stor en kraft, nemlig ilden, der kan æde alt hvad den møder på sin vej.

Jeg elsker at tænde stearinlys, specielt i disse mørke tider. Det skaber øjeblikkelig hygge i et mørkt rum, og samtidig føles det lunt og rart i disse kolde og blæsende dage.

Måske er det ikke så aktuelt i dag, men tænk på dengang ilden var en livsvigtig kilde man måtte arbejde for at få. Man kunne ikke bare stryge tændstikken. Man kunne ikke bare tænde bålet og få varmen hvis man frøs, hvis der ikke var ild. Man kunne ikke tilberede maden, eller se noget i mørket. Man var dybt afhængig af ilden, og ret sårbar hvis man ikke havde den. Så hvorfor ikke nyde den store gave vi har fået, og glæde os over det ved at tænde et lys i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *