Du skal huske at elske dig selv og gerne have et skønt og personligt hjem, uden alt dit rod gemt væk i skuffer, skabe og på loftet. Du skal spise sundt, passe og pleje dig selv og helst have energi til at blomstre. Men for fanden da, ind imellem kan det faktisk godt føles som en næsten umulig opgave.

imageDet handler om balance. For ligesom der er modsætninger omkring os overalt i naturen og i vores omgivelser. Det som i Feng shui kaldes yin og yang, modsætningernes princip. Så er der behov for en naturlig balance i alt. Som lys og mørke, dag og nat, og aktivitet og hvile. Hvordan skabes balance ?
Vi kan sjældent gå og være glade hele tiden, vi har også behov for at være kede af det, når livet byder på sorg og smerte. Vi kan have brug for at lade rodet ligge, have brug for, at der er lidt kaos omkring os, hvis vi også oplever en form for kaos i vores indre. Det kan endda måske føles som en helt befrielse bare at lade stå til og slippe kontrollen lidt,  hvis du konstant er omgivet med kontrol i dit liv.

Rigtig mange forsøger konstant at være glade, vi vil gerne have overskud, succes og konstant vind i sejlene. Det ligger ofte i vores opdragelse og samfundetsværdier, at et godt liv er det liv hvor vi har styr på det hele. Både vores følelser, vores rod og vores humør. Det er desværre en ret umulig opgave, for intet er kun godt her i livet. Der er også dårlige dage, der er også dage hvor vi bliver kede af det og dage hvor det ikke lige går som vi ønsker. Så vi forsøger hele tiden at opnå det umulige.

Giv også dig selv lov til at have dårlige dage, dage hvor du er ked af det hvis noget gør ondt. Et lykkeligt og evigt godt liv er måske ikke altid ensbetydende med det bedste liv. Det bedste liv, er det liv hvor du giver dig selv lov til at være dig. Det er også de dage hvor du ikke orker at rydde op, de dage hvor du lige springer over den sunde frokost og går amok i kagebordet, eller ikke har energi til andet end bare at være til stede uden at gøre noget som helst. Livet er sjældent bare sort eller hvidt. Dine følelser er alle som en del af dig, og at undertrykke eller benægte dem vil være som at fravælge en del af dig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *