Den fjerde vej handler om rod, for der findes ikke noget der kan stjæle din tid, din plads og din energi som rod. Før enhver forandring i dit hjem bør du altid tage et lille blik på dit rod, for det er i virkeligheden der du vil finde en fantastisk stor mulighed for forandring.

Rod kan opstå hvis vi ikke har tiltro til, at verden vil bidrage med det vi ønsker os. Hvis vi konstant går og er bange for at komme til at mangle noget, så går vi nærmest febrilsk og holder fast i vores ting. Endda ting vi overhovedet ikke har brug for. Rod får energien til at stagnere og stå stille. Tænk bare på hvor snavset og ulækkert det hurtigt kan blive et sted hvor du har mange ting stående, det samler støv. Du orker måske heller ikke rigtigt at gøre det rent, fordi tanken om det store arbejde der ligger i at skulle flytte det hele, er fuldstændig uoverskueligt. Rod er også ofte et billede på, at vi i en periode har ladet lidt stå til, vi har ikke rigtig fået gjort noget ved det, og det kan ofte smitte af på andre forhold i vores liv. En form for ugidelighed, hvor vi ikke rigtig får taget os sammen til noget, og måske heller ikke får passet og plejet os selv. Rod fylder, både fysisk og mentalt. Tænk bare på hvor dårlig samvittighed du har over at skulle invitere gæster, hvis hele huset roder. Det optager også pladsen i dit hjem, og kan være medvirkende til at der aldrig rigtig sker noget. Der er simpelthen ikke plads til, at der kan komme noget nyt ind i dit liv, fordi der allerede er fyldt op alle steder. Det handler om rod.

imageFordelen ved denne lille energityv er, at det ikke kræver så meget at komme i gang. Tøm din pung, håndtasken eller bare en enkelt skuffe, og ryd smukt op. Det er faktisk ofte sådan, at selv helt små oprydningsprojekter kan give dig endnu mere lyst til at fortsætte. Det sætter energien igang, og du får ganske enkelt lyst til mere. Selv det mindste lille projekt er bedre end ingenting. Ligesom du skal forholde dig til hvert enkelt stykke tøj i dit klædeskab hver gang du skal klæde dig på, selv om du måske ikke bruger mere end en fjerdedel. Så skal du også forholde dig til hvert eneste lille ting i dit hjem, hver eneste dag. Det er næppe de glade tanker og overskud der springer frem, når du skal kæmpe med at finde plads i skabe og skuffer, bruge flere dage på at gøre rent eller ikke kan finde det du skal bruge. Er der derimod plads og overskud til de små og lækre detaljer, og får du øje på alle de skønne ting du elsker overalt omkring dig, så vil det med garanti smitte af på dig og dit humør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *