Jeg har tidligere skrevet om, hvor dybt fascineret jeg er af naturen. Jeg elsker blomster, grønne planter og træer, sten og den brune muld, og har elsket det så længe jeg kan huske. Jeg er dybt fascineret af de kræfter der hersker i naturen, og syntes det er ren magi, når jeg om efteråret kan plante halvvisne og pindene rosenbuske, hvorefter de forvandles til de skønneste blomstrende rosenbuske i løbet af sommeren, og jeg tilbringer gerne en hel dag i haven. Dette viser sig også tydeligvis i mit hjem, hvor jeg også har masser af blomster, grønne planter, grove lerpotter og rustikke træting. Jeg elsker det og det bringer mig øjeblikkelig ind i en stemning af glæde, tryghed, fred og ro.

En anden ting jeg elsker uendelig meget, det er dyr. I hele min barndom har jeg været i den lykkelige situation, at jeg har haft mulighed for både at have haft katte, kaniner, hamster, marsvin, fisk og fugle. I dag er jeg stadig dybt fascineret af dyr, og specielt stort set alt der stammer fra dyr.  Jeg har et kæmpe gevir hængende på væggen, gamle kohorn hjemme fra mine bedsteforældre, læder, skind og pels, strandskaller, forstenede søpindsvin, og her for nyligt fik jeg også tilført lidt udstoppede dyr til samlingen. En ting jeg i øvrigt har drømt om rigtig længe, men syntes ikke rigtig jeg er stødt ind i det jeg lige ønskede mig, før nu. Til gengæld var det hele ventetiden værd, for jeg elsker det, og det bringer en helt speciel form for liv og glæde til mit hjem.

imageUanset hvilken holdning du har til døde dyr, lammeskind eller en sofa betrukket med læder, så handler det udelukket om lige præcis det der glæder dig. Jeg er dybt forelsket i min skønne gråkrage og mine små egern, og jeg er fuldstændig ligeglad med, hvilken mening andre har om det. Jeg har nemlig udelukkende købt dem for min egen skyld. Uanset hvor sært andre måtte have det, med det du går og drømmer om i dit hjem, så handler det udelukkende om at glæde dig selv, med alt det din sjæl længes efter. Hvis vi hele tiden skal lade os begrænse pga andre folks holdning og mening, så bliver det også uendelig svært at få skabt lige præcis det hjem vi drømmer om, og som samtidig nærer vores sjæl dybt. Der findes, er jeg overbevist om, langt flere meninger om hvordan vi burde gøre, i forhold til accept og forståelse for, at vi gør som vi har lyst til. Der er ligesom lagt i kakkelovnen til, at vi helst skal følge strømmen, passe ind og være som flertallet. Det er vi bare overhovedet ikke. Vi er alle noget helt unikt, hver og en, med hver vores egen skønne drøm, passion og glæde.

Så, selv om jeg også har sagt det før. Så forsøg at give dig selv alt det du drømmer om. Det du forelsker dig dybt i, og som kun du kan mærke gør en kæmpe forskel i dit liv. Men forvent ikke som godkendelse, at andre nødvendigvis forstår dig, eller kan se magien i det du elsker så højt. Stol på din egen intuition, og mærk efter, når du kan mærke det dybt i din sjæl.

imageJeg er i øvrigt i den meget skønne situation, at jeg deler min dybe fascination både for naturens ting samt de skønne dyr med min søn på 4 1/2. Så da han under vores indkøbstur ikke kunne holde fingrene fra et lille sødt pindsvin, så fik vi naturligvis den med i købet. Jeg vil nemlig rigtig gerne lære ham, at uanset hvad der fascinerer ham, så er det ok. Ligesom når han slæber både små og store grene med hjem fra børnehaven. Grene han har smidt ud på parkeringspladsen gennem hegnet, fordi de ikke må lege med dem på legepladsen, og hvis de bare kommer med hjem i bilen, så er de i sikkerhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *